VTV demoteam danst in zee.
VTV demoteam danst in zee. Foto: Iris Boogaard

Dansen aan de zee met de Vlissingse Turn Vereniging

VLISSINGEN - Wat doe je als Zeeuwse turn- en dansvereniging als je mee wil doen aan een danswedstrijd en de danszaal gesloten is? Dansen op strand natuurlijk! Dit jaar doen er drie dansgroepen van de Vlissingse Turn Vereniging mee aan de Online Dance2Show en Dance2Videoclip wedstrijd van de KNGU. De videoclips zijn opgenomen op een bijzondere locatie, namelijk het strand van Vlissingen.

Inmiddels zijn binnen de sportlocaties weer geopend, maar begin dit jaar mocht er alleen maar dansles worden gegeven in de buitenlucht of online. Hoewel het lastig is om een choreografie in spiegelbeeld aan te leren via een webcam of zonder spiegels buiten, hield dat de VTV dansgroepen niet tegen om toch te blijven bewegen.

Toen de KNGU, de landelijke sportbond voor turn en dans, aankondigde dat alle danswedstrijden dit jaar online zouden plaatsvinden, was VTV dan ook meteen enthousiast en schreef zich in om mee te doen.


Uitdaging

Na weken oefenen, in weer en wind op de oude atletiekbaan naast de Vrijenhovenzaal van VTV en later op het Nollestrand, zijn in mei in drie avonden alle dansen gefilmd. Ook dat was best een uitdaging, aangezien nu niet alleen Buienradar.nl regelmatig gecheckt moest worden, maar ook de waterstanden van het strand. Je hebt immers meer ruimte op het zand als het eb is.


In het water

“Gaan we ook in het water dansen?” vroeg één van de dansers van het demoteam aan juf Iris Boogaard. “Zeker weten, want dat ziet er hartstikke spectaculair uit en zo vallen hopelijk ook nog extra op bij de jury!”

Zodoende gingen de twaalf dansers van het demoteam met amper 15 graden het zeewater in om hun dans ‘Wonder’ te filmen. Hier en daar zwom er zelfs nog een verdwaalde kwal, maar ook dat hield de meiden niet tegen.

Gelukkig werden ze daarna opgevangen door de juffen met warme kleedjes en iets lekkers. Daarnaast maakten ze een videoclip voor hun dans ‘Speechless’.

Ook de dansers van de Moderngroep trotseerden het zeewater voor hun dans ‘Leave the light’ on.

Deze dans lieten ze al eerder zien tijdens de Online Dansshow van VTV vorig jaar, waarna ze veel positieve reacties ontvingen.

Dankzij fanatieke coaching van choreograaf Jaila van de Griend zette deze dansgroep ook nog een strak optreden neer met hun dans ‘Rome’.

De jazzdans 16+ o.l.v. Kiki van Duin gaf een optreden met écht Zeeuws tintje, namelijk met de dans ‘Zo stil’, een nummer van BLØF. Ook deze dansers waren niet bang om zand in hun haar te krijgen, want er werd flink gerold door het zand, maar het resultaat mag er dan ook zeker wezen.


Online te zien

Benieuwd geworden naar de dansoptredens? De videoclips van VTV zijn nu te zien op het YouTubekanaal van VTV Vlissingen.

Op 19, 20, 26 en 27 juni is er een livestream van de online danswedstrijd.


Informatie

Meer informatie over dansen bij VTV vind je op: www.vtv-vlissingen.nl en via social media: @vtvvlissingen op Facebook en @vtvdans op Instagram.[n]