Schrijvers op basisschool Het Kompas

OOST SOUBURG - Basisschool Het Kompas ontvangt schrijver Arend van Dam en illustrator Djenné Fila.


Schrijvers en illustratoren worden door de corona crisis hard geraakt. Om Schrijvers en illustratoren financieel te steunen én de aandacht te geven voor literatuur kwam het Nederlandse Letterenfonds in samenwerking met de Schrijvers Centrale voor een nieuwe steunmaatregel. Basisschool Het Kompas te Oost Souburg wilde graag de schrijvers steunen én natuurlijk het lezen stimuleren. Schrijver Arend van Dam, bekend van de geschiedenisserie ‘Lang geleden’, bezocht de groepen 5. Aan de hand van een koffer die hij had meegenomen vertelde hij verhalen over verre landen en verhalen uit de geschiedenis van Nederland. Zo bracht hij het verhaal van Abel Tasman tot leven met een echte scheepstrompet. Zijn directe een vlot lezende schrijfstijl motiveert de kinderen in de groepen om erg graag naar zijn boeken te pakken. Illustrator Djenné Fila bezocht de groepen 3 en 4. Zij gaf d.m.v. een presentatie inzicht in haar werkwijze om de platen uit kinderboeken te illustreren.

Vervolgens mochten de kinderen zelf aan de slag om hun eigen illustratie te maken rondom een fantasievogel met behulp van de geschilderde vormen van Djenné.


Laaiend enthousiast

De kinderen waren laaiend enthousiast! Zodra de resultaten van de leerlingen af zijn zullen wij die in een aangepast vorm aan de illustratrice doen toekomen. Haar creatieve manier van illustraties voorbereiden en vormgeven sprak de kinderen sterk aan, waardoor ze zeer gemotiveerd zelf aan de slag zijn gegaan in de groepen![n]