B-selectie VTV toont haar kunnen in een vrije oefening.
B-selectie VTV toont haar kunnen in een vrije oefening. Foto: Frans Boogaard

Toch turndemo bij VTV ondanks corona

VLISSINGEN - De Vlissingse Turn Vereniging kon in het afgelopen seizoen net als de meeste sportverenigingen helaas geen wedstrijden organiseren voor de leden.


Door alle beperkingen mochten de ouders ook niet af en toe komen kijken in de trainingen. De leiding heeft daarom wel regelmatig filmpjes van de trainingen rondgestuurd in de groeps-app, maar de turnsters van de B-selectie wilden nu toch ook wel graag live laten zien wat ze ondanks alles toch nog allemaal geleerd hebben dit seizoen.

Daarom hebben de meiden van deze VTV-groep afgelopen zaterdag een mini-demonstratie voor hun ouders verzorgd in de eigen Vrijenhovenzaal. De ouders kwamen verdeeld over twee blokken kijken; zo was er voldoende ruimte voor iedereen om 1,5 meter afstand te houden, maar konden de meiden ook twee keer hun demonstratie laten zien. Eerst werd er op de airtumbling baan geturnd waar de turnsters verschillende sprongseries lieten zien, gevolgd door hun oefeningen op de evenwichtsbalk en ongelijke brug.

De demonstratie werd afgesloten op de vloer, waar een gezamenlijke vrije oefening werd geturnd. Zowel de turnsters als hun ouders hebben van de demonstratie genoten, en zo kon een raar turnseizoen bij VTV toch nog op een leuke manier worden afgesloten.

Voor meer informatie over trainingstijden etc zie de verenigingswebsite: www.vtv-vlissingen.nl.[n]