Vrijdag 16 en zaterdag 17 juli

Verkoopdagen boeken, platen, Cd’s en ander klein spul

10:00 | Kerk Open Haven

De Protestantse Gemeente Oost-Souburg gaat op de volgende dagen verkopingen organiseren vanuit de kerktuin gelegen aan het Oranje plein 2 Oost-Souburg. Het is op de vrijdag 16 en zaterdag 17 juli van 10.00-15.00 uur. We houden ons aan de Covid regelgeving en laten een beperkt aantal mensen tegelijk toe in de tuin.


Vrijdag 16 juli

Schilderijen André Klompmakers en Frida Overbeeke

13:00 | Panorama Walcheren

Andre Klompmakers vindt voor zijn huidige schilderijen zijn inspiratie in het Zeeuws Landschap. Zijn werk bestaat uit “het ruimtelijk landschap” en “het conceptueel landschap”. Zijn composities bestaan voornamelijk uit horizontale vlakken waarin de onderscheidende horizon het werk een “landschappelijke” duiding geeft. De kleur van de gewassen op de Zeeuwse akkers, de vegetatie in het landschap en de miraculeuze lichtstrooiing op het water vormen allen samen een prachtig patroon. www.galerie-andre-klompmakers.123website.nl. Frida van Overbeeke, beelden. Al haar hele leven heeft Frida getekend. Later is zij begonnen met steenhouwen. Tegenwoordig maakt zij meestal beelden in Brons en mortel. Maar ook heel vaak werkt zij in keramiek. Mensen zijn altijd haar grote inspiratie voor de beelden, vergroot hun aardig en eigenaardigheden soms wat uit. www.fridainbeelden.nlDe expositie is in Panorama Walcheren, De Willem Ruysstraat 102, 4381 NK Vlissingen t/m 22 augustus van vrijdag t/m zondag 13.00-17.00 uur; maandag 10.00-13.00 uur.


Rondleiding Nollebos

20:00 | Nollebos

Vrijdag 16 juli organiseert IVN Walcheren een natuurexcursie in het Nollebos. Tijdens een zomeravond wandelt u met de gids door dit unieke, historische en veelbesproken natuurgebied van Vlissingen. De excursie is ook geschikt voor families, en ook, als het gebied voor u niet onbekend is, is het zeker leuk om het bos weer eens met andere ogen te bekijken. De excursie start om 20.00 uur bij de parkeerplaats van de Kanovijver en duurt ongeveer een uur. Graag vooraf betalen aan de gids. Aanmelden voor de excursie is noodzakelijk uiterlijk 15 juli op: activiteiten@ivnwalcheren.nl. Er kunnen maximaal 12 deelnemers mee. Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/walcheren/activiteiten.

 

Zaterdag 17 juli

Duin en strandtocht

8:30 | Kanovijver

Op 17 juli worden de duin en strandtochten van wsv de Vrolijke Tippelaars georganiseerd volgens de RIVM richtlijnen. Deze tocht is ook op 7 en 21 augustus.Er kan gewandeld worden over 5,10,15, 20 en 30 km. Start 8.30 uur vanaf de Kanovijver. We wandelen over strand en duinen, de 30 kilometer loopt tot Westkapelle, de 20 kilometer slaat af bij Zoutelande, de 15 kilometer houdt het vol tot Valkenisse en de korte afstanden gaan tussentijds terug richting Vlissingen.Het is een goede training voor de wandelmarathon en iedereen mag meelopen.Startbureau is de Kanovijver, Burg. van Woederenlaan, Vlissingen. Voor nadere informatie: wsvdvt@zeelandnet.nl

 

Mini-snuffelmarkt en terras

11:00 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Op elke zaterdag van de maanden juli en augustus (van 11.00-15.30 uur ) wordt er op het voorterrein van het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg een terras gehouden waar men terecht kan voor een kopje koffie/thee met iets er bij. Er is ook een mini-snuffelmarkt met 2e handsboeken, waardevolle spullen etc. Ons gebouw zelf is ook open voor bezichtiging; de opbrengst is voor onze zendingsprojecten.

 

19-20-21 juli

De laatste kaart van apotheker Van de Sande

20:00 |

Het voormalige laboratorium van apotheker Van de Sande aan de Hobeinstraat (Hofje Van de Sande) in Vlissingen heeft zondag 18 juli een primeur: de opening van de tentoonstelling ‘De laatste kaart van Van de Sande'. Beeldend kunstenaar Zeus Hoenderop is eerder dit jaar uitgenodigd om een tentoonstelling in te richten in het laboratorium dat de beroemde apotheker Van de Sande in 2001 heeft nagelaten. Het vertrekpunt van de tentoonstelling is het enige overgebleven authentieke laatje in het laboratorium. In dit laatje liggen onder andere een bril voor onder een gasmasker uit militaire dienst, etiketjes voor medicijnen en een aantal speelkaarten. Openingstijden: Zondag 18 juli om 14.00 uur opening door voormalig apotheker Michiel Snoek, geopend tot 17.00 uur; maandag 19 t/m vrijdag 23 juli tussen 20.00 en 21.30 uur. Tijdens de openingstijden worden de actuele corona maatregelen gehanteerd. Zeus Hoenderop is aanwezig tijdens de openingstijden voor gesprek over zijn onderzoek en bijzondere ontdekkingen, waarin synchroniciteit en de verbinding tussen verleden, heden en toekomst centraal staan.