Zomerspelen in de wijken van Vlissingen

VLISSINGEN - Klimmen, rennen, voetballen, spelletjes doen en vooral heel veel lol maken. Dat zijn dé ingrediënten van de populaire Zomerspelen in Vlissingen voor kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar. Kinderen die dit jaar niet op vakantie kunnen, hebben zo de dag van hun leven! 


Daarnaast helpen de zomerspelen een handje om verveling in de wijken tegen te gaan. Vanwege de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt om de spelen in aangepaste vorm te laten plaatsvinden. Stichting ROAT werkt dit jaar samen met een beperkt aantal organisaties zoals Kunst Educatie Walcheren, buurtpreventie en de wijkvereniging Bossenburgh. Daarnaast is een vaste groep medewerkers aanwezig om de zomervakantiespelen te laten plaatsvinden vanaf 27 juli t/m 12 augustus. Iedere dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur, telkens in een andere wijk van Vlissingen. Deelname is gratis. 

Op elke locatie wordt een speelveld ingericht met een stormbaan, klimtoestel, panna voetbal, rodeo bal rijden, strandspelletjes, ballonnenclown, streetdance en nog veel meer. Door de oplopende coronabesmettingen vragen wij dringend om kinderen thuis te laten die gezondheidsklachten hebben gerelateerd aan corona. Daarnaast is registratie van de namen en adressen van de kinderen verplicht op een presentielijst. Aanmelding vooraf is niet nodig. Bij grote drukte wordt er gewerkt met tijdsblokken. Op het speelterrein zelf mogen zo min mogelijk ouders aanwezig zijn.


Data en locaties Zomerspelen

Dinsdag 27 juli: van Nispenplein (Centrum); Donderdag 29 juli: Karolingenburght (Oost-Souburg); Dinsdag 3 augustus: Schuitvaartpark/ RKF court (Middengebied); Donderdag 5 augustus: Nelson Mandelapark (Paauwenburg); Dinsdag 10 augustus: Indianenveld (Bossenburgh); Donderdag 12 augustus: speelweide / basketbalveld (Westerzicht).

Alle activiteiten vinden buiten plaats en we zijn daarmee wel afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Bij slecht weer of bij extreme hitte wordt de activiteit afgelast. Dit zullen wij bekendmaken via www.facebook.com/StichtingRoat en op www.stichtingroat.com. 

Bij vragen of voor meer informatie kunt u bellen of mailen: 0118 468158 of info@stichtingroat.com. Gedurende de laatste schoolweek krijgen alle kinderen uit Vlissingen een flyer uitgereikt op school. Wij hopen dat veel kinderen uit de diverse wijken zich melden bij de zomerspelen.[n]