EXPOSITIES

Ode aan de Schelde

13:00 |Filiaal Vlissingen

In Filiaal Vlissingen is de expositie Ode aan de Schelde en duurt tot 12 september en laat de kleurrijke interpretaties van de Schelde zien door de ogen van beeldend kunstenaar/illustrator Agnes den Hartogh. Het is een visie op verleden, heden en toekomst van Vlissingen en de Schelde in al haar facetten.De Stichting Museum Scheldewerf is bezig met een crowdfund-actie om het pand (de voormalige Verbandkamer) aan te kopen en te bewaren als uniek stuk Vlissings erfgoed in het nieuwe Scheldekwartier. Agnes steunt het initiatief van harte en van ieder verkocht werk in dit weekend wordt 10% gedoneerd aan Museum Scheldewerf.Expositie is te zien op donderdag-zondag tussen 13.00-17.00 uur en op afspraak in Filiaal Vlissingen, Walstraat 20 Vlissingen.

 

Exposities bij Panorama Walcheren

13:00 | Panorama Walcheren

Tijdens de tweede wisseltentoonstelling van dit seizoen wordt werk getoond van Frida van Overbeeke (beelden) en André Klompmakers (schilderijen Zeeuws Landschap). De expositie loopt van 16 juli t/m 22 augustus.Frida van Overbeeke: Tegenwoordig maakt zij meestal beelden in brons en mortel. Maar ook heel vaak werkt zij in keramiek. Mensen zijn altijd haar grote inspiratie voor de beelden Zij vergroot hun aardig en eigenaardigheden soms wat uit. www.fridainbeelden.nlAndre Klompmakers: Woont en werkt in Middelburg. Zijn composities bestaan voornamelijk uit horizontale vlakken waarin de onderscheidende horizon het werk een “landschappelijke” duiding geeft. Deze horizon is het uitgangspunt van onderzoek, de compactheid en zichtbaarheid bepaalt de imaginaire ruimte in het schilderij. Verrassend is de gelaagdheid en textuur door samenvoeging van verf en grillige marmeren steenslag, afval van zijn beeldhouwen. klompma2@gmail.com/06-10108407.

 

Schilderijen André Klompmakers en Frida Overbeeke

13:00 | Panorama Walcheren

Andre Klompmakers vindt voor zijn huidige schilderijen zijn inspiratie in het Zeeuws Landschap. Zijn werk bestaat uit “het ruimtelijk landschap” en “het conceptueel landschap”. Zijn composities bestaan voornamelijk uit horizontale vlakken waarin de onderscheidende horizon het werk een “landschappelijke” duiding geeft. De kleur van de gewassen op de Zeeuwse akkers, de vegetatie in het landschap en de miraculeuze lichtstrooiing op het water vormen allen samen een prachtig patroon. www.galerie-andre-klompmakers.123website.nlFrida van Overbeeke, beelden. Al haar hele leven heeft Frida getekend. Later is zij begonnen met steenhouwen. Tegenwoordig maakt zij meestal beelden in Brons en mortel.Maar ook heel vaak werkt zij in keramiek. Mensen zijn altijd haar grote inspiratie voor de beelden, vergroot hun aardig en eigenaardigheden soms wat uit. www.fridainbeelden.nlDe expositie is in Panorama Walcheren, De Willem Ruysstraat 102, 4381 NK Vlissingen t/m 22 augustus van vrijdag t/m zondag 13.00-17.00 uur; maandag 10.00-13.00 uur.

 


Zaterdag 31 juli

Snuffelmarkt en terras

11:00 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Op elke zaterdag van de maanden juli en augustus (van 11.00 tot 15.30 uur) wordt er op het voorterrein van het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg een terras gehouden waar men terecht kan voor een kopje koffie/thee met iets er bij. Er is ook een snuffelmarkt met 2e handsboeken, waardevolle spullen etc. Elke week is er weer nieuwe aanvoer. Het gebouw zelf is ook open voor bezichtiging; de opbrengst van de snuffelmarkt en het terras is voor zendingsprojecten.

 

Inloopconcert Sint Jacobskerk

16:00 | Sint Jacobskerk

Zaterdag 31 juli is er om 16 uur een inloopconcert in de Sint Jacobskerk van Vlissingen. De toegang is vrij. Het concert wordt gegeven door Vera Burm (viool) en Jos Vogel (piano). Vera Burm, afkomstig uit Kloosterzande, deed onlangs haar eindexamen aan de Muziekschool Zeeland, als leerling van de Talent Academy. Zij heeft les gehad van Ellen Criel. Zij gaat na de zomer een vervolgstudie doen in Utrecht. Jos Vogel is verbonden als docent aan deze muziekschool en aan de Sint Jacobskerk van Vlissingen.



Woensdag 4 augustus

Zomerwandelingen Vlissingen

10:15 | ZB Bibliotheek

ZB Vlissingen: Alle scholen zijn in de zomervakantie dicht. Het is dan moeilijk om te oefenen met de Nederlandse taal. Wil je toch blijven oefenen? Doe dan mee met de zomerwandelingen van Taalhuis Walcheren! Je gaat samen met vrijwilligers wandelen. Tijdens het wandelen praten jullie over allerlei onderwerpen en oefen je je Nederlands. En is het slecht weer? Dan gaan we in de Bibliotheek zitten.
Tijdens de zomerwandelingen van Taalhuis Walcheren drinken we koffie, thee of limonade op een terras.
De wandeling en het drankje zijn gratis.
Aanmelden is niet nodig. Ook taalmaatjes zijn van harte welkom.
Kijk voor meer informatie op www.taalhuiswalcheren.nl.