Vrijwilligers gezocht voor het nieuwe Geheugenpunt

VLISSINGEN - Geheugenproblemen en vormen van dementie leveren heel veel vragen op. Bij de mensen met geheugenproblemen zelf, maar ook bij de mensen daar omheen. Want wanneer zijn geheugenproblemen bijvoorbeeld dementie? En waar kun je heen voor ondersteuning? Hoe ga je het beste om met iemand met geheugenproblemen?

Met al deze vragen kun je vanaf het najaar 2021 terecht bij het nieuwe Geheugenpunt. Het Geheugenpunt wordt gevestigd in Wijkcentrum De Burgerij, Van Hogendorpweg 58a in Vlissingen. 

Bij het Geheugenpunt kan iedereen uit Vlissingen en omgeving vanaf het najaar binnenstappen met vragen rondom geheugenproblemen. 

Bij het Geheugenpunt zijn vrijwilligers aanwezig om je vragen te beantwoorden. 

Deze vrijwilligers zijn speciaal voor dit project opgeleid en staan in nauw contact met lokale professionals, zoals casemanagers dementie, wijkverpleegkundigen en mantelzorgondersteuners.


Vrijwilligers gezocht

Voor het Geheugenpunt zoeken wij nog vrijwilligers. 

Lijkt het je fijn om mensen te helpen met vragen rondom geheugenproblemen en heb je een paar uur tijd per maand? Meld je dan nu aan!

Je werkt eens in de twee weken, samen met een andere vrijwilliger. Van tevoren volg je een training, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Je wordt begeleid door een professional en kunt altijd met vragen bij haar terecht. 

Voor aanmelden of vragen kun je bellen of mailen naar: 06 82539383 of nicole@fysiopaauwenburg.nl


Dementievriendelijk Paauwenburg

Het Geheugenpunt maakt onderdeel uit van het project Dementievriendelijk Paauwenburg. 

Een enthousiaste groep zorg- en welzijnsmedewerkers wil hierin een beweging op gang brengen om mensen met geheugenproblemen meer te laten meedoen in hun eigen wijk. Want mensen met geheugenproblemen én hun mantelzorgers verdienen het om tot het eind toe actief mee te kunnen blijven doen!


Informatie

Meer informatie: https://www.stichtingroat.com/project/dementievriendelijk-paauwenburg/[n]