In juli 2022 keren de Vikingen terug naar Oost-Souburg in een driedaags muziekspektakel
In juli 2022 keren de Vikingen terug naar Oost-Souburg in een driedaags muziekspektakel Foto: Geert Mulder

Muziekvereniging Vlijt & Volharding bestaat 100 jaar

OOST-SOUBURG - Muziekvereniging Vlijt & Volharding uit Oost-Souburg viert op 8 augustus haar honderdste verjaardag. Op deze dag in 1921 werd de muziekvereniging opgericht, al was het toen nog onder de naam ‘Tot steun in den strijd’.


De vereniging werkt al geruime tijd toe naar deze mijlpaal, om het hele jaar het jubileum groots te kunnen vieren. Plannen die door corona in het water dreigden te vallen, maar die komend jaar hoogstwaarschijnlijk alsnog uitgevoerd kunnen worden.

Voorzitter Sjouke-Gerrit Brinksma is trots op de mijlpaal. 

Brinksma: “Al honderd jaar is V&V een levendige muziekvereniging, waar zowel mooie muziek maken als het sociale aspect van de vereniging hoog in het vaandel staan. Wat ons betreft behalen we zeker ook ons tweehonderdjarig jubileum.”


Jubileumagenda

Op 11 september wordt het jubileum feestelijk geopend met een mars door Oost-Souburg en aansluitend een receptie bij verenigingsgebouw De Blazer. 

Op 27 november volgt er een galaconcert van de fanfare met jaren ’20-thema. 

Vervolgens staat er op 12 februari 2022 een interactief concert met de hele vereniging, theatercollectief RAAK! en schoolkinderen van Souburg op het programma. 

Het jubileumjaar wordt afgesloten op 8, 9 en 10 juli 2022 met een driedaags muzikaal spektakel met Vikingthema op de Karolingenburg, in het hart van het dorp. 


Informatie

Meer informatie over het feestelijke jubileumjaar van Vlijt & Volharding vind je op www.vlijt100jaar.com.