Afbeelding
Foto: Ellen de Vriend

VLISSINGEN – Noor (11) en Joep (14) Snijers uit Breda wachten op het jacht van hun ouders tot de Dokbrug opent. Het jacht ligt langszij het drijvende ponton van het havenkantoor.


Ze zijn het er niet over eens of ze nou twee of drie nachten in de Stadshaven Scheldekwartier hebben gelegen. “Maar het is een fijne haven,” zegt Noor wijs. “Hij lijkt klein, maar er kunnen best veel jachtjes in.”Joep vindt vooral de grote Scheldekraan op de Jan Weugkade erg gaaf. En alle vogels die op het water te zien waren. Broer en zus vinden vooral de oude dingen in Vlissingen mooi. De fabrieksgebouwen en de haven. 

Ook vinden ze dat er in Vlissingen veel te doen is. “We hebben in verschillende restaurants gegeten en we zijn naar de bioscoop geweest," vertelt Joep. “Naar de film Jungle Cruise.” Die vonden ze allebei heel leuk. Noor heeft ook nog geshopt in Vlissingen. Toen het een hele dag regende hebben de twee zich ook niet verveeld. “Dan heb ik mijn telefoon,” vindt Joep. 

Noor en Joep vinden de Stadshaven Scheldekwartier mooi, al zien ze ook wel dat nog niet alles af is. "Ik heb de kraan eraf gedraaid,” biecht Joep op. "Toen hadden we ineens een fontein.” Zijn zus vult aan dat de sloten ook niet altijd goed werken. Dat er geen wifi is, vindt het tweetal ook een minpunt. Ze hopen dat dat er in Cadzand wel is. Daar varen ze vandaag naartoe.[n]