Afbeelding
Foto: Ellen de Vriend

VLISSINGEN - Die Dokbrug die maar vijf keer per dag open gaat vinden ze erg onhandig. “Toen we naar Vlissingen kwamen, moesten we zelfs twee en een half uur wachten tot de brug open ging,” vertelt Henk Broersen uit Rotterdam.


Ze waren eerst een paar dagen in Veere en ook al in Zierikzee en gaan na drie nachten in de Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen door naar het Veerse meer om op de Oosterschelde te varen. Een rondje Zeeland doen en dat bevalt hen goed. 

Partner Monique vindt de nieuwe haven in Vlissingen mooi aangelegd, maar er is nu nog te weinig sanitair. “Dat zal nog wel goed komen, maar er was maar een douche voor dames en een voor heren. De rest was nog dicht.”

Prachtige film
De Rotterdammers vinden de locatie van de haven super en de havenmeesters erg vriendelijk. Dat maken ze wel eens anders mee. Bovendien is alles is op loopafstand en dat vinden ze handig. “We hebben in de stad gelopen, lekker geluncht bij onder meer Soif en we zijn naar de film ‘De slag om de Schelde’ geweest. Een prachtige film, daar moet je echt naartoe gaan,” vindt Henk.

 

"Ook zijn we op de fiets - die hebben we bij ons - naar Zoutelande gereden.”Door de storm zijn Henk en Monique iets langer in Vlissingen gebleven dan ze hadden gepland. Maar daar is het vakantie voor.[n]