Afbeelding
Foto: Ellen de Vriend

VLISSINGEN – Het gezin De Koning uit Herkingen, in de gemeente Goeree-Overflakkee, vaart na drie nachten in de Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen door naar Kats.


“Herkingen ligt aan het Grevelingenmeer en wij vinden het fijn om een beetje rond te varen door Zeeland,” legt meneer De Koning uit (mijn voornaam hoeft niet in de krant). Met zijn vrouw en zoon heeft hij het naar zijn zin gehad in Vlissingen. Ze vinden dat er veel in de stad te doen is en hebben zelf ook veel gedaan. “We hebben op ons gemak door de stad gewandeld, zijn naar de bioscoop geweest en een aantal keren gaan lunchen en dineren, onder meer bij Hotel Restaurant De Belgische Loodsensociëteit op de boulevard. Ja, we hebben ons geld hier wel achtergelaten!” 

Zijn vrouw herinnert zich Brasserie Evertsen naast de loodsboten nog van naam en pannenkoekrestaurant Prins aan het Beursplein, waar een heel aardige meneer was. 

Meneer De Koning staat op het ponton en kijkt steeds met een half oog of de Dokbrug al omhoog gaat. Er liggen al veel andere jachtjes te wachten. “Dat is echt een nadeel, dat je opgesloten zit achter die brug. En hij gaat ook maar een paar keer per dag open. Dat is geen fijn gevoel.”

Een ander nadeel is de koele temperatuur. “We hebben veel regen gehad, maar ook dan is Vlissingen nog steeds top. Zelfs in de regen.”[n]