Woensdag 1 september

De tuin van Vlissingen

9:30 | Filiaal Vlissingen

De tuin van Vlissingen: een workshop botanisch tekenen met verschillende materialen op een aantal mooie groene plekken in het centrum van de stad. Alle workshops starten en eindigen in Filiaal Vlissingen Walstraat 20. Start 9.30 uur en einde 12.30 uur. De workshop is niet gratis en het bedrag is inclusief alle materialen (pin aanwezig). Parkeertip: eerste 3 uur gratis op terrein Koningsweg (t.o. Amels).De workshop gaat door met minimaal 5 deelnemers. Bij slecht weer wijken we uit naar een binnenlocatie.Geef je op via 06-2466 8136 of via info@filiaalvlissingen.


 

Zomerwandelingen Vlissingen

10:15 | ZB Bibliotheek Vlissingen

Alle scholen zijn in de zomervakantie dicht. Het is dan moeilijk om te oefenen met de Nederlandse taal. Wil je toch blijven oefenen? Doe dan mee met de zomerwandelingen van Taalhuis Walcheren! Je gaat samen met vrijwilligers wandelen. Tijdens het wandelen praten jullie over allerlei onderwerpen en oefen je je Nederlands. En is het slecht weer? Dan gaan we in de Bibliotheek zitten. Aanmelden is niet nodig. Ook taalmaatjes zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.taalhuiswalcheren.nl.


 

Workshop illustreren

11:30 | 

Ontdek de mooiste plekken van Vlissingen: tekenen/schilderen/illustreren voor iedereen die het een beetje, helemaal niet of goed kan, maar het leuk vindt om een ochtend kennis te maken met verschillende technieken en invalshoeken om de stad op een andere manier te leren zien. De tuin van Vlissingen: een workshop botanisch tekenen met verschillende materialen op een aantal mooie groene plekken in het centrum van de stad. Alle workshops starten en eindigen in Filiaal Vlissingen Walstraat 20. Start 9.30 uur en einde 12.30 uur. De workshop gaat door met minimaal 5 deelnemers. Bij slecht weer wijken we uit naar een binnenlocatie. Geef je op via 0031 62466 8136 of via info@filiaalvlissingen

 

Boekenmarkt voor dieren

13:00 | 

Na het succes van de mini garageverkoop eerder dit jaar, is er nu een mini tweedehands boekenmarkt, waarvan de hele opbrengst naar het Dierenasiel Walcheren gaat. Er zijn zowel boeken vor volwssenen als kinderen. Het is tot en met zaterdag 4 september iedere dag tussen 13.00 en 16.00 uur in de garage van het Dierenasiel Walcheren, Maanweg 5 in Vlissingen. Boeken kosten slechts 1,50.

 

Donderdag 2 september

Ode aan de Schelde

13:00 | 

In Filiaal Vlissingen is de expositie Ode aan de Schelde en duurt tot 12 september en laat de kleurrijke interpretaties van de Schelde zien door de ogen van beeldend kunstenaar/illustrator Agnes den Hartogh. Het is een visie op verleden, heden en toekomst van Vlissingen en de Schelde in al haar facetten.De Stichting Museum Scheldewerf is bezig met een crowdfund-actie om het pand (de voormalige Verbandkamer) aan te kopen en te bewaren als uniek stuk Vlissings erfgoed in het nieuwe Scheldekwartier. Agnes steunt het initiatief van harte en van ieder verkocht werk in dit weekend wordt 10% gedoneerd aan Museum Scheldewerf.Expositie is te zien op donderdag-zondag tussen 13.00-17.00 uur en op afspraak in Filiaal Vlissingen, Walstraat 20 Vlissingen.


 

Vrijdag 2 september

Rijbewijskeuringen Vlissingen

12:10 | 

Automobilisten kunnen zich via Rijbewijskeuring Zeeland op maandag 16 augustus en op vrijdag 2 september in Gezondheidscentrum de Keien, Hermesweg 21, 4382 CJ Vlissingen, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs en taxi pas. Een afspraak maken met de arts kan via Rijbewijskeuring Zeeland. Telefonisch: 0118-724999 van 8:00 tot 12:00 uur. U kunt ook een mail sturen naar info@rijbewijskeuringzeeland.com met daarin uw Naam + voorletters, geboortedatum, telefoonnummer en postcode dan doen wij u een passend voorstel..

 

 Expositie Sint jacobskerk

13:30 | Sint Jacobskerk

In augustus en september exposeert de Vlissingse kunstenares Liesbeth Kamerling in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. In al haar tekeningen en schilderijen van schepen, het water, het witte huis aan de overkant etc. komt haar fascinatie en liefde voor het gebeuren op en aan het water tot uiting op een aansprekende, levendige en spontane manier. Overigens richt zij zich niet uitsluitend op dat wat in en rondom het water te zien is. Haar werk toont ook dansende mensen en kleurrijke bloemen, zo neemt de kunstenaar ons mee in een boeiend spel van kleur en beweging. De kerk is open op vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30. Toegang gratis.


 

Zondag 5 september

Jobine Siekman cello en Valentina Toth piano

13:30 | Sint Jacobskerk

Concerten Vlissingen: Jobine Siekman en Valentina Toth zijn als solist en kamermusicus veelgevraagd en vormen een zeer getalenteerd en veelzijdig duo. Jobine won vele prijzen. Valentina Tóth is een multi-talent zowel als pianist maar ook als actrice. Ze streeft er naar om met prachtige kleuren, zuivere spanningsbogen en diepgevoelde expressie een bepaalde sfeer te creëren die recht uit haar hart komt.Ze openen in het verlengde Beethoven jaar met de variaties op het thema ‘Ein Mädchen oder Weibchen’ die de grote bewondering van Beethoven voor Mozart weerspiegelen. Prachtige thema’s vanuit nieuwe invalshoeken getoond met joviale virtuositeit maar ook opgewekt en bedachtzaam. Beethoven bewonderde eveneens Schubert zoals bleek uit zijn uitspraak “Waarlijk, in Schubert woont een goddelijke vonk”. Als afsluiting een prachtige cello sonate met een geheel eigen stijl van de weinig bekende Nederlands-Duitse componist Julius Röntgen die rond de 19e eeuw een stempel heeft gedrukt op het Nederlandse muziekleven. L. van Beethoven (1770-1827): 12 Variaties voor cello en piano op het thema “Ein Madchen oder Weibchen”, op. 66F. Schubert (1797-1828): Sonate voor cello en piano, in a kl.t., D821J. Röntgen (1855-1932): Cello Sonate no. 5 in b kl.t., op. 56.