Henk Poort.
Henk Poort. Foto: Grootkoor Projecten

Zing mee met Henk Poort
in Grootkoor Zeeland

VLISSINGEN - In de maand september starten de uitgebreide koorrepetities van GrootkoorZeeland. Een bijzonder koorproject met als afsluiting twee kerstconcerten op 8 december in de Sint-Jacobskerk in Vlissingen en op 22 december in het Scheldetheater in Terneuzen. Solistische medewerking zal worden verleend door zanger Henk Poort met begeleiding van pianisten Martin Zonnenberg, Rob van Dijk en organist Martin Mans.


Er zal de komende maanden vijf keer worden gerepeteerd o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Het Grootkoor Zeeland is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities zullen plaatsvinden op donderdagavond 30 september, 7 oktober, 4 november, 2 december en een generale op 8 december in de Hoeksteen, Roozenburglaan 22 in Middelburg, van 19.15 tot 22.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om ‘online' te zingen. Samen met de dirigenten de partijen in te studeren werkt heel stimulerend. Daarbij worden ook nog zangtips gegeven waardoor je steeds vrijer gaat zingen in het Grootkoor.


Henk Poort
Dit bijzondere koorproject geeft zanglustige de kans om op te treden in de prachtige Sint-Jacobskerk en het mooie Scheldetheater met Henk Poort, iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven.
Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunt u terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.[n]