Windbroke
Windbroke Foto: Tineke van der Ven

Concert Windbroke in historische kerk Ritthem

RITTHEM - Na alle afgelastingen, Lock downs en vergelijkbare perikelen gaat de Keltische folkband Windbroke de draad weer oppakken. Het nieuwe programma "After The Break", is een inspirerend en avondvullend concert vol met schitterende nieuwe of opnieuw gearrangeerde instrumentals en songs, zoals die zijn gegroeid tijdens de gedwongen pauze. Melancholie en levenslust uit streken waar je in de muziek nog herkenbare invloeden vindt van Keltische culturen.


Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de folkband Windbroke! Hoe verschillend de karakters van de heren ook mag zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen jaren geleden samen.


Historische volksmuziek

Een betere plek om van deze muziek te genieten dan in het pittoreske dorpskerkje van Ritthem is er niet. De geweldige akoestiek en het intieme karakter ervan vormen het ideale decor voor deze historische volksmuziek. Het muziekgezelschap kan dan ook bijna niet wachten om weer voor publiek te spelen en te laten horen waar het de afgelopen tijd mee bezig is geweest; Veel oude nummers zijn opgepoetst en nieuwe pareltjes zijn er bij gekomen. Zo ontstond een nieuw programma dat toepasselijk "After The Break" wordt genoemd. Het plan is om na Ritthem dit programma als een kleine concertserie voort te zetten op vergelijkbare intieme locaties.


Reserveren
Vanwege de landelijke Corona-regels zijn er 25 september slechts 60 zitplaatsen beschikbaar en moeten bezoekers met een "coronatoegangsbewijs" kunnen laten zien dat ze volledig gevaccineerd, hersteld of recent negatief getest zijn (de coronacheck-app of papieren bewijs). Hierdoor hoeft er geen 1,5 meter afstand te worden gehouden in de kerk, wel heeft iedereen een vaste zitplaats. In de pauze wordt een drankje geserveerd dat in de entreeprijs is inbegrepen. Reservering of kopen van kaartjes: www.windbroke.nl Aanvang 20.00 uur[n]