Vrijdag 17 september

Expositie bij Panorama Walcheren

13:00 | machinefabriek van de Schelde

In de voormalige machinefabriek van de Schelde kunt u t/m 3 oktober, een nieuwe wisselexpositie zien met het werk van Leo Groenleer en Puck van Elswijk. De expositie is te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op maandag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

 

Expositie Sint Jacobskerk

13:30 | Sint Jacobskerk

In september exposeert de Vlissingse kunstenares Liesbeth Kamerling in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. In al haar tekeningen en schilderijen van schepen, het water, het witte huis aan de overkant etc. komt haar fascinatie en liefde voor het gebeuren op en aan het water tot uiting op een aansprekende, levendige en spontane manier. Overigens richt zij zich niet uitsluitend op dat wat in en rondom het water te zien is. Haar werk toont ook dansende mensen en kleurrijke bloemen, zo neemt de kunstenaar ons mee in een boeiend spel van kleur en beweging. De kerk is open op vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30. Toegang gratis.


Zaterdag 18 september

Terras en snuffelmarkt

9:00 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Op 18 september, tijdens de Rommelroute te Oost-Souburg, zal er op het voorplein van evangeliegemeente De Wijngaard (Kanaalstraat 8) weer een terras en snuffelmarkt zijn. Iedereen is welkom om te komen snuffelen, om een bakje koffie met iets lekkers te drinken.

 

Rommelroute in Ritthem

9:00 | 

18 september wordt de 1e rommelroute gehouden van Ritthem van 9.00 tot 15.00 uur. Heb je nog spullen waar je van af wilt en vind je het leuk om elkaar op deze wijze te ontmoeten, Meld je dan aan bij de Facebookpagina Rommelroute Ritthem.

 

Rommelroute Oost-Souburg

10:00 | 

Op zaterdag 18 september wordt voor de 7de keer de Rommelroute Oost-Souburg georganiseerd. Meer dan 300 enthousiaste deelnemers verkopen die dag allerlei snuisterijen vanuit hun tuin of garage. Bij de Evangelische gemeente De Wijngaard in de Kanaalstraat staat een gezellig terras uit, waar wat genutigd kan worden. Tevens kan daar ook gebruik gemaakt worden van het toilet. Beddenspeciaalzaak Megabed heeft dit jaar weer voor 500 plattegronden gezorgd. Deze zijn voor de bezoekers af te halen in de winkel aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg. De plattegrond van de route is ook te downloaden via de community van ZeelandNet, via Route Oost-Souburg. Graag zien wij jullie zaterdag 18 september in Oost-Souburg!

 

Zondag 19 september

Stephanie Proot piano solo

13:30 | 

ConcertenVlissingen presenteert in de Sint Jacobskerk.Stephanie Proot is een vertrouwd gezicht op ons podium zowel solo als samen met andere musici. Ze is gezegend met een uitzonderlijk talent zoals wel blijkt uit het behalen van vele prijzen op gerenommeerde internationale concoursen en wordt geroemd om haar virtuoze, intense en kleurrijke spel.Door haar programmakeuzes kunnen haar pianistische talenten optimaal tot hun recht komen. Field heeft als voorloper van Chopin paden gebaand voor de vroege Romantiek met rijke schakeringen en verfijnde klanken zonder bravoure. Het werk van Field maar ook van de Classicisten Haydn en Scarlatti en tijdgenoot Clementi kenmerkt zich door relatief eenvoudige melodielijnen met droeve emoties en soms briljante passages.De pianosonates van Schubert, waarvan er slechts drie tijdens zijn leven in druk zijn verschenen, geven een onvergetelijk beeld van zijn vroegrijpheid en genialiteit. “De muziek lacht en huilt, ze is droevig en vrolijk tegelijkertijd” aldus Barenboim.