Vrijdag 1 oktober

Inloophuis start weer

11:00 | De Rank

Op vrijdag 1 oktober begint het inloophuis weer in de Rank, de zaal achter het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8, Oost-Souburg. Nu met een iets andere opzet dan vóór de coronapandemie; we geven de bezoekers ook de mogelijkheid om een lunch te nuttigen. De openingstijden van De Ontmoeting zijn van 11.00 tot 15.00 uur (koffie en thee is gratis), de lunch wordt aangeboden tussen 12.00 en 14.00 uur. We zijn open op elke 1e vrijdag van de maand, behalve in juli en augustus. Het inloophuis is vooral bedoeld voor mensen die eenzaam zijn, behoefte hebben aan contact of een luisterend oor. Maar men kan ook een spelletje doen, knutselen of handwerken of gewoon even tot rust komen. We verwachten dat u thuis blijft wanneer u corona-gerelateerde klachten heeft.

 

Expositie bij Panorama Walcheren

13:00 | machinefabriek van de Schelde

In de voormalige machinefabriek van de Schelde kunt u t/m 3 oktober, een nieuwe wisselexpositie zien met het werk van Leo Groenleer en Puck van Elswijk. De expositie is te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op maandag van 10.00 uur tot 13.00 uur.Leo Groenleer, botanisch tekenaar: De liefde voor tuin, bloemen, planten en de natuur in het algemeen is de basis van mijn hobby botanisch tekenen en aquarellen. De tekeningen en aquarellen zijn allemaal gemaakt van planten en bloemen die bij mij thuis in de tuin te vinden zijn. Zo heb ik dubbel plezier van mijn hobby’s tuinieren en tekenenPuck van Elswijk: in haar vrije fotografieprojecten zoekt ze altijd de grens op tussen mens en natuur. Puck stelt altijd de vraag hoe de mens de natuur probeert de beheersen. Wat gebeurt er met de natuur als je het vormt naar menselijke ideeën? Naast haar vrije werk maakt ze prints voor in huis met (oude) fotografie technieken. Daarnaast fotografeert ze ondernemers die zich online willen laten zien en legt ze de liefde vast bij koppels en families.

 

Zaterdag 2 oktober

Geef je mening vleugels

14:00 | 

Ben jij creatief van geest, nieuwsgierig en wil je graag een uitdaging aangaan dan ben je bij ons van harte welkom om van de gebeurtenissen in het nieuws over Zeeland een goede en pakkende slogan en poster te maken. Wij proberen om negatieve berichten een wending te geven naar iets positiefs met een knipoog. Jij doet dit niet alleen want wij zijn met nog wat anderen van “LOESJE ZEELAND” ervaring is niet vereist en deelname is gratis. Creatieve denkers van alle leeftijden zijn welkom, dus kom en meld je aan en we gaan met zijn allen er tegenaan. Geef je naam en emailadres door en schrijf dat je mee wilt doen met de aankomende schrijfsessie voor LOESJE. Graag je mail naar: zeeland@loesje.nl Zaterdag 2 oktober aanvang 14.00 uur, exacte locatie volgt nog maar wel in Vlissingen.


 

Zondag 3 oktober

Eduardo Paredes viool en Lestari Scholtes piano

13:30 | Sint Jacobskerk

ConcertenVlissingen presenteert in de Sint Jacbskerk Oude Markt 2. Lestari kennen we onder meer vanwege de fenomenale optredens met haar wereldberoemde pianoduo Scholtes-Janssens. Ze ontmoette Eduardo in 2010 tijdens een tournee door Zuid-Amerika. Sindsdien treden ze samen veelvuldig op als duo, maar ook in verschillende andere kamermuziekensembles waaronder hun pianotrio Trio 258. Hoogtepunten uit hun muzikale carrière als duo zijn optredens in zalen als Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en Carnegie Hall in New York. De tien sonates voor viool en piano, waarvan ze nr. 2 spelen, nemen in Beethovens oeuvre in muzikale betekenis een belangrijke plaats in. L. van Beethoven (1770-1827: Sonate voor piano en viool nr. 2; J. Brahms (1833-1897): Sonate voor viool en piano nr. 1; M. de Falla (1876-1946): Suite populaire Espagnol.