Samantha Eising
Samantha Eising Foto: inspire fotografie, sjoukje nahumury

Zevende editie Outrun CF 2021 groot succes

Sport en vereniging

VLISSINGEN - De zevende editie van Outrun CF te Vlissingen is mede dankzij het prachtig weer uitgepakt in een groot succes. Er was een opkomst van ongeveer 50 mensen.

Door donaties en verkoop van apen, shirts en boeken is de opbrengst voor dit jaar uitgekomen op 600 euro. De gehele opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar taaislijmziekte.

Outrun CF is georganiseerd om stil te staan bij Cystic Fibrosis. Elk jaar overlijden patienten te jong aan deze aandoening. Door samen te komen staan we stil bij de mensen die we verloren hebben, maar vragen we ook aandacht voor CF. Cystic Fibrosis is de meest voorkomende erfelijke aandoening met een beperkte levensverwachting. Er zijn vele onderzoeken gaande om de oorzaak op DNA niveau aan te kunnen pakken. Dat is van belang om de ziekte te kunnen afremmen of hopelijk in de toekomst te kunnen genezen.

Samantha Elsing

De wandeling gaat jaarlijk van het koopvaardijmonument naar het keizersbolwerk, de gedenkplaats voor Samantha Eising.

Samantha Eising was sinds 2013 ambassadrice van de NCFS (Nederlandse Cystic Fribrosis Stichting) en initiatiefnemer en boegbeeld van Outrun CF. Zij is op 3 juli 2018 overleden.

Outrun CF is in verhouding een klein evenement maar erg geliefd onder de aanwezigen.
We zijn trots op wat we hebben neergezet en hopen dat het evenement blijft groeien. Zoals Samantha zei: Het streven is dat CF op een dag zal staan voor Cure Found maar tot die tijd: “als lucht tekort schiet adem dan de hoop in”.

De achtste editie gaat plaatsvinden op 17 september 2022.