Zaterdag 9 oktober

Oud papier actie

9:00 | AH XL terrein

Zaterdag 9 oktober is er een oud papier actie op het AH XL terrein aan de Gildeweg in Vlissingen van 09.00 tot 11.00 uur in een grote zeecontainer aldaar op het terrein. De opbrengst komt geheel ten goede aan het werk en onderhoud van de St Jacobskerk in Vlissingen. De thuisbasis van de PKN en het mooiste monument van Vlissingen.

 

Doordouwers gaat naar concert Snollebollekes in Arnhem

12:00 | Van Doesburg centrum

De Doordouwers gaan naar het concert van de Snollebollekes in Arnhem. Op zaterdag 9 oktober vertrekt de bus om 12.00 uur vanaf het van Doesburg centrum in Vlissingen. We maken een tussenstop bij de carpoolplaats in Kapelle, om vervolgens naar het Gelredome te rijden. Na afloop (rond 23.30 uur} rijden we weer terug. De eerder verkochte kaarten blijven uiteraard geldig. Voor wie nog geen kaartje had, hebben we goed nieuws, er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar. 25 euro voor leden en 40 euro voor niet leden. Kaartjes zijn te bestellen via onze penningmeester Carlo Dorrestijn, tel. 06-27361762. Regels zijn er helaas ook: toegang vanaf 16 jaar. Mondkapjes in de bus verplicht. Coronatoegangsbewijs overleggen.

 

Der müde Tod | Wishful Singing

20:15 | Sint Jacobskerk

Der müde Tod; epische filmklassieker met live muziek door Wishful Singing op 9 oktober in de Sint-Jacobskerk in Vlissingen. Precies 100 jaar nadat Der müde Tod van Fritz Lang in Berlijn in première ging, brengt vocaal ensemble Wishful Singing de zwijgende filmklassieker opnieuw tot leven. Der müde Tod wordt in september en oktober 2021 in totaal 15 keer vertoond op groot scherm met live muziek uitgevoerd door Wishful Singing en percussionist Modar Salama. Speciaal voor deze filmvertoning componeerde Steven Kamperman spannende muziek die de film uit 1921 nieuwe betekenis geeft. Kaarten voor Der müde Tod zijn te bestellen via wishfulsinging.nl. De expressionistische, romantische film, internationaal ook bekend onder de titel Destiny, is een reactie op de miljoenen doden die vielen door de Spaanse grieppandemie en door de Eerste Wereldoorlog. De film is nu 100 jaar later verbluffend actueel. In Der müde Tod geeft de Dood een vrouw drie kansen om haar geliefde uit de dood terug te halen en daarmee het lot naar haar eigen hand te zetten. Hierbij wordt ze geconfronteerd met bijna onmogelijke keuzes.


 

Woensdag 13 oktober

Kledinginzameling

9:30 | O.L.Vrouwekerk

Ook dit najaar is er in Vlissingen weer de kledinginzamelingsactie van Sam' Kledingactie voor Mensen in Nood. Dankzij de gebruikte kleding en schoeisel kunnen kinderen in Oeganda, na Covid-19, weer terug naar school gaan. De inzameling vindt plaats op woensdagmorgen 13 oktober van 9.30-11-00 uur en op donderdagavond van 18.30-20.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk (hoofdingang) , Singel 6 in Vlissingen. De kleding graag in gesloten zakken inleveren. Hartelijk dank voor uw donatie en graag tot ziens!

 

Talententester

15:30 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Woensdag 13 oktober in Bibliotheek van Zeeland locatie Vlissingen, van 15.30-16.30 uur. Van Talenwonder tot Dingenzoeker… wat is er allemaal mogelijk? Met het Talententester spel ontdek je het helemaal zelf! Voor deze activiteit is reserveren noodzakelijk. Dit is een gratis activiteit in het kader van de Kinderboekenweek.