logo
logo Foto: Humanitas

Humanitas Zeeland heeft behoefte aan vrijwilligers

VLISSINGEN - Humanitas Zeeland is een afdeling van de Nederlandse vereniging Humanitas. Zij komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Humanitas is een vereniging die steunt op vrijwilligerswerk.


Vrijwilligerswerk is, in relatie met andere landen, zeer populair in Nederland. Vrijwilligerswerk leidt tot een betere sociale samenhang en is over het algemeen meer voorkomend bij de mensen met een hogere opleiding. 

Ook bij jongeren is een stijging in populariteit te zien. 

Humanitas Zeeland kent tal van activiteiten. 

Succesvol Terugkeren/ Re-integratiecoach is een activiteit welke deelnemers steunt bij het re-integreren in de maatschappij. De Humanitas vrijwilliger begeleidt de gedetineerde naar een goede terugkeer in de maatschappij.

De vrijwilliger is maatschappelijk breed georiƫnteerd; Heeft een open houding ten opzichte van de gedetineerden en kan afstand bewaren, met distantie problemen bekijken en oplossen zonder daar emotioneel betrokken bij te raken; Hij/zij geeft de gedetineerden het zelfvertrouwen dat ze het na hun detentie gaan redden in de maatschappij;
Het contact is intensief maar ook inspirerend.

Er wordt nauw samengewerkt met de re-integratiecoach van de instelling.


Grote behoefte

Er een grote behoefte aan vrijwilligers, bij alle activiteiten van Humanitas Zeeland.
Meer informatie is te vinden op de website van Humanitas Zeeland.[n]