Woensdag 13 oktober

Kledinginzameling

9:30 | O.L.Vrouwekerk

Ook dit najaar is er in Vlissingen weer de kledinginzamelingsactie van Sam’ Kledingactie voor Mensen in Nood. Dankzij de gebruikte kleding en schoeisel kunnen kinderen in Oeganda, na Covid-19, weer terug naar school gaan. De inzameling vindt plaats op woensdagmorgen 13 oktober van 9.30-11-00 uur en op donderdagavond van 18.30-20.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk (hoofdingang) , Singel 6 in Vlissingen. De kleding graag in gesloten zakken inleveren. Hartelijk dank voor uw donatie en graag tot ziens!

 

Talententester

15:30 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Woensdag 13 oktober in Bibliotheek van Zeeland locatie Vlissingen, van 15.30-16.30 uur. Van Talenwonder tot Dingenzoeker… wat is er allemaal mogelijk? Met het Talententester spel ontdek je het helemaal zelf! Voor deze activiteit is reserveren noodzakelijk. Dit is een gratis activiteit in het kader van de Kinderboekenweek.

 

Vrijdag 15 oktober

RestoRank start weer

18:00 | De Rank

RestoRank op vrijdag 15 oktober in de Rank (achter het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg); de maaltijd is bedoeld voor mensen die het niet breed hebben en/ of bijna altijd alleen eten. De maaltijd begint om 18.00 uur. Inloop vanaf 17.00 uur met een kopje koffie of thee. Opgave vooraf via: 06-11726790, uiterlijk donderdag 14 oktober, vóór 18.00 uur. In verband met Covid 19 vragen we een coronapas of een geldig negatief testbewijs. Ook verwachten we dat u, als u verkouden bent, afbelt en thuisblijft. Het maximale gasten wat we om diezelfde reden kunnen ontvangen is minder dan voorheen; u moet zich dus tijdig opgeven.

 

Zaterdag 16 okt. 20.00u en zondag 17 okt. 15.00u

Zeeuwse Komedie speelt De Waarheden

De Piek Vlissingen

De Zeeuwse Komedie presenteert met trots: De Waarheden. Twee bevriende stellen, één appbericht, verschillende interpretaties. Daar draait het om in De Waarheden. Het stuk wordt voor het eerst op een Nederlands podium gespeeld en wel in De Piek in Vlissingen. Het is van origine een Duits stuk, Die Wahrheiten van Lutz Hübner en Sarah Nemitz. Willem Ploum en Jo Ubags hebben het vertaald, Marianne Blankenburgh regisseert. Sonja en Bruno zijn al jaren bevriend met Janna en Erik. Ze eten regelmatig samen, kennen elkaars kinderen vanaf dat ze klein waren. Maar dan stuurt één van hen een app en vanaf dat moment escaleert de boel. Ieder heeft zijn eigen waarheid. Vinden de vrienden elkaar weer of verliezen ze elkaar? De Waarheden in regie van Marianne Blankenburgh, wordt gespeeld door: Willem Ploum- Bruno; Marleen Vermeer- Sonja; Marike Kerklaan-Janna; Tom Roovers- Erik. Techniek- Dominique Duijndam. De voorstellingen vinden plaats in oktober en november. Voor meer informatie en reserveringen: www.zeeuwsekomedie.nl


 

Zondag 17 oktober

Femke IJlstra saxofoon en Celia Garcia-Garcia piano

13:30 | Sint Jacobskerk

ConcertenVlissingen presenteert in de Sint Jacobskerk, zondag 17 oktober 13.30-14.30 uur. Een pianiste met Spaanse roots en passie en een saxofoniste uit het nuchtere noorden is niet direct een voor de hand liggende combinatie. Toch blijken Femke en Celia verbonden te zijn door hun eigenzinnige manier waarop ze met muziek om gaan. Hun repertoire wordt opgebouwd vanuit een bepaalde sfeer, tijd of plaats waarbij het theatrale niet wordt geschuwd met muzikale ideeën die sterk en uitgesproken zijn. Recent hebben ze een debuut album uitgegeven genaamd "Colores del sur” met sfeerimpressies uit het zuiden. Bij hun optreden zullen ze zich zeker gaan bewegen in melancholische en dromerig sferen in het zwoele licht van de avondzon en zich ergens in een warm land bevinden. Daar omheen beleeft elk persoon zijn eigen verhaal. Dans, zang en hartstocht worden afgewisseld met momenten vol nostalgie en weemoed.


 

Maandag 18 oktober

Workshop Whatsapp (Vlissingen)

10:15 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Maandag 18 oktober in ZB Vlissingen, van 10.15-11.45 uur. Je leert in de workshop op een eenvoudige manier berichten te ontvangen en te versturen, bestanden en foto's uit te wisselen, ‘gratis' te bellen via WhatsApp en het programma up-to-date te houden. Aanmelden via de website.