Bruno en Sonja in gesprek
Bruno en Sonja in gesprek Foto: Marianne Blankenburgh

Zeeuwse Komedie speelt De Waarheden

Sport en vereniging

VLISSINGEN - De Zeeuwse Komedie presenteert met trots: De Waarheden.

Twee bevriende stellen, één appbericht, verschillende interpretaties. Daar draait het om in De Waarheden.

Voor het eerst in Nederland

Het stuk wordt voor het eerst op een Nederlands podium gespeeld en wel in De Piek in Vlissingen. Het is van origine een Duits stuk, Die Wahrheiten van Lutz Hübner en Sarah Nemitz. Willem Ploum en Jo Ubags hebben het vertaald, Marianne Blankenburgh regisseert.

Ieder zijn of haar waarheid

Sonja en Bruno zijn al jaren bevriend met Janna en Erik. Ze eten regelmatig samen, kennen elkaars kinderen vanaf dat ze klein waren. Maar dan stuurt één van hen een app en vanaf dat moment escaleert de boel. Ieder heeft zijn eigen waarheid. Vinden de vrienden elkaar weer of verliezen ze elkaar?

Eerbetoon

Speler Willem Ploum heeft samen met Jo Ubags het stuk uit het Duits vertaald. Jo zou de rol van Erik spelen, maar werd hij ongeneeslijk ziek. Begin van dit jaar is hij helaas overleden. Ondanks dit enorm verlies is de groep vol passie doorgegaan en omdat hij dat ook zo gewild zou hebben, is De Waarheden aan hem opgedragen. Willem Ploum: “het is niet zomaar een eerbetoon, we verliezen een vriend maar we halen met hem in gedachten het allerbeste uit onszelf.”

Bijzondere repetities

Repeteren in coronatijd vergde creativiteit en aanpassingsvermogen van de spelers en regisseur. Omdat de twee stellen apart op scene zijn kon er (2 spelers + regisseur) aan de keukentafel tekst geoefend worden, op anderhalve meter. Later alleen online. Of in het kantoortje, in de tuin, in de eetkamer bij één van de spelers thuis. Nu weer voor publiek kunnen optreden voelt als een enorme luxe!

Cast

De Waarheden in regie van Marianne Blankenburgh, wordt gespeeld door: Willem Ploum- Bruno; Marleen Vermeer- Sonja; Marike Kerklaan-Janna; Tom Roovers- Erik. Techniek- Dominique Duijndam.

De voorstellingen vinden plaats in oktober en november.

Voor meer informatie en reserveringen: www.zeeuwsekomedie.nl.