Aanvraag kerstpakketten voor mensen met uitkering

OOST-SOUBURG - Ook dit jaar wil de Protestantse Gemeente te Oost-Souburg weer kerstpakketten verstrekken aan die inwoners van Souburg, Ritthem en Westerzicht die daarvoor in aanmerking komen. Wij werken hierbij samen met het Leger des Heils dat de pakketten verstrekt voor de rest van Walcheren. 


Degenen die (langdurig) zijn aangewezen op alleen een minimumuitkering op bijstandsniveau of alleen een AOW-uitkering komen er in principe voor in aanmerking. 

Het is de bedoeling dat de kerstpakketten worden aangevraagd door middel van een aanvraagformulier. Dat kan worden gedeponeerd in de brievenbus voor de Ark naast de kerk aan het Oranjeplein. Doe er wel een kopie bij van de laatste bijboeking van uw uitkering of bericht hiervan. 

Beide dienen uiterlijk 28 november 2021 in ons bezit te zijn. 

De aanvraag geeft niet de garantie dat er daadwerkelijk een pakket wordt toegewezen al is de kans daarop erg groot (in Souburg). 


Schriftelijk bericht

Over de uiteindelijke toekenning is geen discussie mogelijk. Indien een pakket zal worden verstrekt, krijgt men schriftelijk bericht. Hierin staat ook vermeld hoe de verstrekking dan zal plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. 

In ieder geval wordt er niet meer dan één pakket per adres verstrekt. Het is niet mogelijk om voor iemand anders een pakket aan te vragen. (Dit kan niet i.v.m. de privacywetgeving.) 

Schroom niet zelf een pakket aan te vragen, want de Protestantse Kerk hoopt al diegenen die ervoor in aanmerking komen met een mooi pakket te verblijden. 


Aanvraagformulier kerstpakketten

De aanvraag moet de volgende gegevens bevatten:

Naam; Adres; Postcode; Geb. datum

Gezinssamenstelling (man/ vrouw, aantal kinderen: Geb. datum kinderen)

Sinds wanneer aangewezen op een uitkering van Orionis, WAO, AOW e.d. 

Registratienummer uitkering. 

Handtekening met datum ondertekening.[n]