Trotse VTV medaillewinnaressen
Trotse VTV medaillewinnaressen Foto: Charlotte de Kam

Succesvolle wedstrijddag voor Vlissingse Turn Vereniging

VLISSINGEN - Zaterdag 30 oktober hebben 15 meiden van de B-selectie van de Vlissingse Turn Vereniging meegedaan aan de Open Zierikzeese Kampioenschappen in de niveaus 6 en 7 en de 6e Divisie. Dit was een leuke proefwedstrijd voor iedereen om te wennen aan het compleet vernieuwde oefenstofsysteem Turnen Dames, dat sinds dit seizoen landelijk is ingevoerd. 


Tevens was het ook voor iedereen weer de eerste wedstrijd sinds 1,5 jaar. Voor veel van de jonge VTV turnsters was dit bovendien sowieso hun eerste echte selectiewedstrijd, dus voor iedereen een spannende dag! Maar het is helemaal goed gekomen want VTV mocht maar liefst 26 medailles mee naar huis nemen.

In de eerste wedstrijd won Elena Pronk zilver op sprong en brug en Femke Lefeber zilver op brug. In de tweede wedstrijd waren de andere meiden aan de beurt. Manouk Grevink won zilver op balk en brons op de meerkamp. Muriƫl Valckenier von Geusau werd toestelkampioen balk en won brons op sprong en zilver op de meerkamp. Aymee Lugtenburg werd toestelkampioen op brug en vloer, won zilver op sprong en werd hiermee de meerkampkampioen. Esra Babb won zilver op brug. Esra van Oers won zilver op alle toestellen en op de meerkamp. Myrthe Duurtsema won juist brons op alle toestellen en op de meerkamp. Bij de oudere meiden won Romy Prior zilver op brug. Yasmine Kloek won brons op brug en vloer.

Ook de andere meiden hebben super hun best gedaan.[n]