Femke Ivens.
Femke Ivens. Foto: Muziektheater Zeeland

Muziektheater Zeeland: ‘Musical al jaren populair'

MIDDELBURG - Weekblad de Bode volgde vorig jaar de voorbereidingen van Muziektheater Zeeland op de uitvoering van de musical 'Michiel de Ruyter' op de voet. Vanwege de coronacrisis viel het hoogtepunt van het 75-jarig bestaan echter in het water. Het jubilerende gezelschap hoopt nu, na bijna tweeënhalf jaar, het stuk deze maand op de planken te brengen. Tot grote vreugde van voormalig voorzitter Eddy Bogaert en soliste Femke Ivens.

DOOR JESSICA ROVERS

Muziektheater Zeeland voelt voor Eddy als 'zijn' club. "Ik ben in 1985 voorzitter geworden en toen ik begon moesten we alles weer op de rit zien te krijgen. Door hele goede mensen te vinden is dat gelukt en binnen een paar jaar waren we weer boven Jan. Daardoor voelt de club heel eigen en kan ik maar moeilijk afscheid nemen. Ik ben als erelid nog steeds erg betrokken.”

Rooskleurig
Na vijftien jaar voorzitterschap werd Eddy productieleider en ook stond hij zelf jaren op het toneel. "Het hele gebeuren op het toneel ging mij steeds meer trekken. Ik heb behoorlijk grote rollen gespeeld. Jammer genoeg heb ik niet zo'n mooie zangstem, maar ik heb een lieve vrouw die zang gestudeerd heeft aan het conservatorium en mij altijd geholpen heeft om stukken zuiver te zingen. Motorisch gezien ben ik niet zo ontwikkeld dus dans is niet mijn ding. Acteren daarentegen zit in mijn bloed.” Volgens Eddy is er de afgelopen jaren weinig veranderd in de vereniging. "Het ledenaantal is al jarenlang vrij stabiel; soms waren er zelfs te veel. De meeste leden blijven. Dat heeft er ook mee te maken dat het een hobby is die heel veelzijdig is: dansen, zingen, acteren. Het blijft altijd aantrekken. Bovendien doe je het samen. En musical is al jaren ontzettend populair. Ik zie de toekomst rooskleurig in.”

Jeugdtheaterschool
Femke, die de rol van de vrouw van Johan de Witt speelt, voelt zich net als Eddy behoorlijk verbonden met de vereniging. "Ik ben in 2007 begonnen als klein meisje en tussendoor twee jaar weggeweest. Ik ben weer teruggekomen, omdat ik echt het gevoel had van 'dit is mijn club, ik hoor hier bij'. Vooral op dansgebied heb ik veel gedaan, maar ik heb mij ook ontwikkeld qua zang. In Amsterdam heb ik de vooropleiding van de Theaterschool gedaan en ook heb ik in Goes op de Jeugdtheaterschool gezeten. Ik volg nog steeds zangles. Muziektheater Zeeland is een hele warme club waarin iedereen mag zij wie hij of zij is. Ook als het even niet gaat, is het goed. Er is dan altijd wel iemand die even een hand op je schouder legt.”

Meer informatie
Muziektheater Zeeland speelt de voorstelling 'Michiel de Ruyter' op vrijdag 12 november (première) en zaterdag 13 november in theater de Mythe in Goes, zaterdag 20 november in de Stadsschouwburg in Middelburg en zaterdag 27 november in het Scheldetheater in Terneuzen. Kijk voor meer informatie op muziektheaterzeeland.nl.[n]