Donderdag 4 november

Bijeenkomst voor mantelzorgers over ‘levend verlies’

13:30 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Op donderdag 4 november van 13.30-15.30 uur staat de huiskamerbijeenkomst voor mantelzorgers in de ZB in het teken van levend verlies. Levend verlies is een bijzondere vorm van rouw, die afwijkt van de rouw bij het overlijden van een dierbare. Bijvoorbeeld omdat je partner door ziekte steeds meer verandert, of toekomstverwachtingen die door ziekte anders uitpakken dan gehoopt. Eveline Post (geestelijk verzorger bij o.a. huis voor levensvragen) zal het gesprek leiden. Aanmelden bij Manteling via info@mantelingwalcheren.nl (o.v.v. Huiskamer) of bel ons via 0118-553530.

 

Zondag 7 november

ConcertenVlissingen presenteert

13:30 | Sint Jacobskerk

Vorig seizoen verzorgden Jeanette Landré, een van de beste Nederlandse fluitisten, en Mariken Zandvliet, piano, het openingsconcert. Verrassend en inspirerend, reden om ze wederom uit te nodigen op zondag 7 november. ConcertenVlissingen presenteert Jeanette Landré en Mariken Zandvliet, zondag 7 november om 13.30 uur in de Sint Jacobskerk.


Evensong

17:00 | Sint Jacobskerk

Eindelijk weer een Evensong. Na ruim anderhalfjaar gedwongen pauze, hervat de Vlissingse Evensong haar maandelijkse Evensong. Dit is een uit Engeland overgenomen kerkelijke traditie aan het begin van de avond op basis van koorzang, lezingen, gebed en samenzang. De Evensong vindt plaats op zondag 7 november 17.00 uur, in de Grote of Sint Jacobskerk te Vlissingen. Het koor staat onder leiding van Ineke Wijkhuis-van den Driest en wordt begeleid door organist Jos Vogel. De voorganger is ds. Wout Alserda. De vereiste coronamaatregelen zijn van toepassing. Toegang is gratis, er vindt wel een collecte plaats bij de uitgang.


Woensdag 10 november

Workshop Trap er niet in! Online oplichting

10:15 | ZB Bibliotheek van Zeeland

ZB Vlissingen: Internetcriminelen gaan steeds slimmer te werk. Dat maakt veilig internetten moeilijker. Je moet continu alert zijn, en dat is lastig. In deze workshop leer je hoe je fraude via Whatsapp, mail en andere media herkent en hoe je je daar tegen kunt beschermen. Wil je meer weten over de cursussen in ZB Bibliotheek Vlissingen? Neem contact met ons op via cursusvlissingen@dezb.nl.