Reinoud Schiewold.
Reinoud Schiewold. Foto: Ruben Oreel

‘Vlissingen is imperfect. Dat is juist de charme’

Door: Helge Prinsen Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Reinoud Schiewold (31). Samenwonend. Geboren in Oud-Beijerland. Opgegroeid in Vlissingen. Is met zijn vriendin Anna eigenaar van Hotel de Beautel en bar en wijnwinkel Á Boire.

“De wijnwinkel is een nieuwe stap in ons 10-jarig bestaan. Drie deuren verwijderd van waar mijn oma naaimachinewinkel Wilbrink had. Ze heeft het helaas net niet meer meegemaakt.”

“Tot m’n twaalfde woonde ik in Paauwenburg. Kende alle voetbalveldjes. Qua winkels waren er alleen De Golf en de videotheek. Heb alle Bassie en Adriaans geleend. En spelcomputers.”

“Vlissingen is imperfect. Dat is juist de charme. Maar projecten als het Scheldekwartier, de Lasloods, de Timmerfabriek en de jachthaven hebben de stad een enorme boost gegeven.”

“De kinderkopjes op de Nieuwendijk zijn in tien jaar tijd trouwens al minstens tien keer opnieuw gelegd. Verzakkingen vanwege te zwaar verkeer. De glazen rinkelen ervan in de kast.”

“De hotelgasten zijn lovend over Vlissingen. Een verborgen parel. Het kleinschalige en de mooie ligging van de stad. Mensen die vier keer per jaar een week komen. Helemaal gelukkig.”

“In de lockdown hebben we wel een stapje teruggezet. We dachten: we zetten het met z’n tweeën voort. Wat is belangrijk in het leven? Dat zijn wijzelf. Dat hebben we ervan geleerd.”