Christianne Stotijn, mezzosopraan.
Christianne Stotijn, mezzosopraan. Foto: christiannestotijn.com

Najaarsconcerten Zeeuws Orkest

Algemeen

MIDDELBURG - Het Zeeuws Orkest is heel blij om na ruim anderhalf jaar weer in een grote bezetting voor het publiek te kunnen optreden.

Het Zeeuws Orkest programmeert regelmatig een bijzonder programma met spraakmakende solisten, zoals Wibi Soerjadi en Hannes Minnaar. Ook in de komende serie is dat weer het geval. De concerten zijn op 26 november in Terneuzen, op 27 november in Goes en op 28 november in Middelburg. Info over kaarten bestellen via www.zeeuwsorkest.nl of via zeelandtheaters. Bij de ingang moet de coronatoegangspas getoond worden. En in de zalen houden wij 1.5 meter afstand.

Hoogtepunt wordt ongetwijfeld de Shéhérazade van Ravel met niemand minder dan Christianne Stotijn, mezzo-sopraan, als solist. Christianne is een zangeres van wereldfaam. Haar carrière is sterk beïnvloed door de beroemde maar helaas onlangs overleden dirigent Bernard Haitink. Onder zijn leiding zong ze met het Koninklijk Concertgebouworkest en met de symfonische orkesten van Boston, Chicago en Londen. Ze zong tevens al in vele beroemde opera’s. Het Zeeuws Orkest is dan ook bijzonder vereerd dat Christianne als soliste haar medewerking wil verlenen aan deze concertserie.

Het programma kenmerkt zich door de samenstelling van niet vaak te horen orkestwerken. Zoals de stukken van Ives en van de Zeeuwse componist Daan Manneke. Ives componeerde “The Unanswered question”, waarop Manneke hem antwoordt met de Chaconne, “Answering the Question”. Het concert wordt afgesloten met “Tod und Verklärung” van Richard Strauss.

Kaarten zijn te koop via de zeelandtheaters of via www.zeeuwsorkest.nl.