Woensdag 17 november

Workshop Thuisarts.nl

10:15 | ZB Bibliotheek van Zeeland

17 november; 10.15-11.45 uur; ZB Vlissingen; Gratis aanmelden via de website. Op Thuisarts.nl kun je op verschillende manieren zoeken, zoals op zoekwoord, op lichaamsdeel of via een alfabetische lijst. Elk onderwerp begint met een korte samenvatting. In deze workshop leer je hoe je Thuisarts.nl zelf kunt gebruiken. Meenemen: laptop of tablet plus oplader.

 

Expositie Ode aan de Schelde

12:00 | Restaurant de Gevangentoren

Tijdens de openingsuren van restaurant De Gevangentoren in Vlissingen kunnen belangstellenden genieten van de verschillende invalshoeken waar vanuit de Vlissingse kunstenaar Agnes den Hartogh de Schelde heeft gevisualiseerd: van snelle schets-impressies van bekende schepen tot monoprints van vissen die zij samenstelde van de materialen die ze op het strand bij de gevangentoren vond. Restaurant de Gevangentoren, Boulevard de Ruyter 1A, 4381 KA Vlissingen.

 

Zondag 21 november

ConcertenVlissingen

13:30 | Sint Jacobskerk

ConcertenVlissingen presenteert in de Sint Jacobskerk: Simon Mulder voordracht, Meneka Senn sopraan, Tobias Borsboom & Yukiko Hasegawa piano quatre-mains. Dit optreden staat nog in het teken van het Beethovenjaar dat door corona grotendeels in het water is gevallen. Het blijft echter actueel met een spannende en bijzondere vertolking van Beethovens Ouverture Egmont. Ludwig van Beethoven (1770-1827): Ouverture Egmont, Op. 84 (Lang leve de Vrijheid). Bewerking door Tobias Borsboom, gebaseerd op de begeleidende declamatorische tekst van Franz Grillparzer, en het toneelstuk ‘Egmont’ van Johann Wolfgang von Goethe.


 

Dinsdag 23 november

Thema-avond Hoogbegaafdheid

19:30 | Basisschool Tweemaster-Kameleon

Basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg organiseert voor ouders van (mogelijk) hoogbegaafde kinderen een thema-avond. Wat is hoogbegaafdheid? Wat kunnen we ermee op school? Toegang is gratis.

 

Woensdag 24 november

Verhalenkoffer

15:30 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Woensdag 24 november, ZB Vlissingen, 15.30-16.00 uur. Gratis: aanmelden via de website. Bij De Verhalenkoffer genieten kinderen van 4 tot 8 jaar iedere laatste woensdag van de maand van een verhaal (en meer). Naast realistische verhalen zijn er ook prachtige fantasieverhalen voor kinderen. Die stimuleren de fantasie en bieden kinderen de mogelijkheid los te komen van zichzelf.