EXPOSITIE

Expositie Ode aan de Schelde de Gevangentoren

12:00 | Restaurant de Gevangentoren

Tijdens de openingsuren van restaurant De Gevangentoren in Vlissingen kunnen belangstellenden genieten van de verschillende invalshoeken waarvanuit de Vlissingse kunstenaar Agnes den Hartogh de Schelde heeft gevisualiseerd: van snelle schets-impressies van bekende schepen tot monoprints van vissen die zij samenstelde van de materialen die ze op het strand bij de gevangentoren vond. Een kleurrijke ode aan de Schelde. Restaurant de Gevangentoren, Boulevard de Ruyter 1A, 4381 KA Vlissingen.

 

Donderdag 2 december

Klik&Tik Vlissingen

10:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Tot 21 december; ZB Vlissingen; 10.00-11.00 uur; gratis! Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet. Heb je nog nooit of bijna nooit met een computer gewerkt, dan is er de cursus Klik & Tik. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nooit of bijna nooit met een computer hebben gewerkt. Tijdens deze cursus leer je websites bekijken, e-mails schrijven en bestanden downloaden. Iedere dinsdag-, donderdag en vrijdagochtend oefenen in de ZB in Vlissingen tussen 10.00 en 11.00 uur onder begeleiding van medewerkers.Aanmelden/vragen: cursusvlissingen@dezb.nl of 0118 654120.

 

Zondag 5 december

Klára Würtz piano solo

13:30 | Sint Jacobskerk

ConcertenVlissingen presenteert in de Sint Jacobskerk. Als Klára Würtz speelt staat de tijd stil. Met haar muzikale intuïtie, de natuurlijke schoonheid van haar toon en haar feilloze techniek betovert ze haar publiek en is een favoriete en geliefde pianist over de hele wereld. Ze speelt de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach dat wel wordt beschouwd als het belangrijkste klavierwerk van de 18de eeuw en hoogtepunt van zijn oeuvre voor klavecimbel. De compositie bestaat uit een lieflijke aria gevolgd door dertig veranderingen (variaties) waarna de aria wordt herhaald. In dit monumentale werk realiseert Bach een briljante synthese tussen ratio en emotie met een virtuoze en expressieve stilistische verscheidenheid. Johan Sebastiaan Bach (1685-1750): De Goldberg Variaties.

 

Woensdag 8 december

Back-up maken van bestanden

10:15 | 

Woensdag 8 december: ZB Vlissingen; 10.15 – 12.15 uur. Aanmelden via de website.Workshop Back-up maken van je bestanden in Windows 10. Tijdens deze workshop leer je hoe je de bestanden op je laptop of pc veilig stelt. Je leert o.a. hoe je een systeemback-up maakt en hoe de herstelfunctie werkt. Info: cursusvlissingen@dezb.nl.