Afbeelding
Foto: Karin den Boer

Fotograferen tijdens het gouden uurtje

Algemeen

VLISSINGEN - Zaterdag vindt de fotowandeling ‘Vlissingen, stad aan zee’ plaats. Hierbij ligt de aandacht op het water en het licht. 

Het licht en de zee veranderen voortdurend van sfeer. In december is het gouden uurtje half de middag. Nadat de zon achter de horizon is verdwenen volgt het blauwe uurtje. De schemer met een intens blauwe kleur zorgt voor nieuwe fotouitdagingen.

In een rustig tempo wandelen de deelnemers over de Groene Boulevard en langs de binnenhaven van Vlissingen. De zonsondergang, met de combinatie van de gebouwen, kunnen mooie tegenlichtopnames opleveren. Onderweg zijn er fotostops en uitlegmomenten over het fotograferen van avondlicht. Vanaf de dijk hebben de fotografen zicht op de skyline van Vlissingen en de weidsheid van de Westerschelde. In een korte tijd verandert het licht van goudgeel naar intens blauw. De straatverlichting is dan net ontstoken en maakt het beeld compleet voor de fotografie.

Deelnemen kan met iedere soort camera en smartphone. Ook voor de gevorderde fotograaf biedt de wandeling genoeg uitdaging. De groep is klein, maximaal 6 personen, zodat er voldoende individuele aandacht is. De toer duurt van 14.30 tot 17.00 uur en de deelnemers vertrekken vanaf de Oude Markt voor de ingang van de Sint Jacobskerk.