aankondigingsposter
aankondigingsposter Foto: Wim van de Wege

Expositie Psalmen kunst in Walstraat 68

VLISSINGEN - Van 8 t/m 31 december is er in Walstraat 68 werk van Wim van de Wege te bekijken. Wim is al enge tijd aan het werk aan dit psalmen project waarin hij elk van de 150 psalmen uit de Bijbel in een schilderwerk weergeeft.

  “Vorig jaar (2020) ben ik gestart met deze serie, omdat ik de behoefte voelde om mijn ervaringen in het geloof te vertalen naar abstracte kunstwerken. 

Abstract, omdat ik de alom bekende christelijke clichés wil vermijden. Deze serie is voor mij een persoonlijke belijdenis geworden met alle ups en downs, die ik graag met je wilt delen. In een abstracte stijl en met allerlei technieken worden de Psalmen uitgebeeld m.b.v. vormen, kleuren en structuren. 

Het gaat over de innerlijke en diepe binnenwereld van mij en jou. Elk kunstwerk is een meditatie: kijk, voel, ervaar en overdenk de Psalm en ga in gesprek met God.”


Tiental tentoongesteld

Uit deze unieke collectie worden er een tiental in Walstraat 68 tentoongesteld. Van de getoonde werken is een kunstdruk in de winkel te koop of te bestellen.


'Elk kunstwerk is een meditatie'


Informatie
Walstraat 68 is op woensdag t/m zaterdag geopend van 10:00-17:00 uur. U kunt dan onder het genot van een kopje koffie of thee deze kunstwerken bewonderen en er met anderen over praten.[n]