Bezorging van een kerstkaart
Bezorging van een kerstkaart Foto: R. Dingemanse

Kerstkaartenactie op Walcheren

AAGTEKERKE - Al voor het 16e jaar wordt er een kerstkaartenactie georganiseerd op Walcheren. Vorig jaar kon deze door de corona-maatregelen niet doorgaan, maar dit jaar is het wel mogelijk! De actie houdt in dat er kerstkaarten ingezameld worden die geadresseerd zijn voor mensen op Walcheren.


In de week voor kerst worden deze bezorgd door vele jongeren (jeugdverenigingen) en ouderen. De jeugdvereniging van de Gereformeerde Gemeente in Aagtekerke is hiermee begonnen. Het begon kleinschalig. Kerstkaarten werden in Aagtekerke ingezameld, en ook in en om het dorp bezorgd. Langzaam kwam daar iets uitbreiding in, door mensen te vragen of ze kaarten mee wilden nemen naar omliggende plaatsen. Steeds meer jeugdverenigingen werden ingeschakeld, om deze actie uit te breiden. In 2004 waren er 8 inzamelpunten, verspreid over heel Walcheren. Nu, in 2021, zijn dat er 25 geworden. Ook de opbrengst is flink gegroeid in die jaren. Van bijna € 2.000 in 2004, naar bijna €7.500  in 2019! Steeds meer vrijwilligers helpen mee om de inmiddels enorme hoeveelheid kerstkaarten te sorteren en in de dagen voor Kerst te bezorgen. En dat met 1 gezamenlijk doel: de gaarkeukens in Oost-Europa. Om onze medemensen te helpen, die vaak zo arm zijn dat ze ’s ochtends niet weten of ze ’s avonds wel te eten hebben. Deze mensen kunnen in de gaarkeukens een warme maaltijd krijgen. Daarnaast komen ze daar in aanraking met Gods Woord. Zo bieden we voedsel voor de lichaam en de ziel.
Kijk op https://bijzonderenoden.nl/project/gaarkeukens-oost-europa/ voor meer informatie over de hulp die gegeven wordt in Oost-Europa.
Als we bedenken dat 4 verzonden kerstkaarten al voldoende is voor 1 warme maaltijd, dan kunnen we zien dat we behoorlijk veel maaltijden bij elkaar verdienen, bijna 4.000 in 2019. Maar, ondanks de groei, is er altijd weer gebrek. En daarom willen we verder groeien. Doet u (weer) mee? En vertelt u het door?!
Bezorgkosten zijn €0,75 / kaart; inleveren t/m 17 december 2021; worden bezorgd vanaf 18 december, voor de Kerstdagen.
Opbrengst actie: Gaarkeukens in Oekraïne en Moldavië
Vermeld voluit op de kaart: adres, plaatsnaam en de postcode! Postcodegebied is 4331 t/m 4389

Er wordt gesorteerd op postcode, dus dit is echt belangrijk om dit goed te vermelden!
(Verzenden naar een postbus is helaas niet mogelijk)

Kijk op: bijzonderenoden.nl/wat-kunt-u-doen/actie voor de inzamelpunten.[n]