Gastenkamer
Gastenkamer Foto: WVO Zorg

Nieuwe hospice WVO Zorg open

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Deze week heeft het nieuwe hospice van WVO Zorg de deuren geopend en de eerste gasten mogen verwelkomen. In het gebouw van Ter Reede heeft WVO Zorg een geheel nieuw hospice gebouwd.

Het hospice biedt ruimte aan zeven gasten. Alle zeven gastenkamers zijn ruim opgezet en van alle comfort voorzien. Bestuurder Jaap Wielaart: “veel mensen sterven het liefst thuis, in hun vertrouwde omgeving, maar niet altijd is dit mogelijk of wenselijk. We willen gasten en hun naasten een plek bieden waar ze zich veilig en comfortabel voelen. Daarom besteden we veel aandacht aan het (mentale) welbevinden. Zo kunnen gasten bijvoorbeeld handmassages of aromatherapie krijgen. Ook kunnen er muziekvrijwilligers op bezoek komen. We zorgen dat onze gasten zich zo goed mogelijk voelen en dat er mooie momenten zijn in een moeilijke tijd.” Hospice Ter Reede is een van de hospices in Nederland met het Prezo-keurmerk (PREstaties in de Zorg).

Faciliteiten

De ruimte voor het nieuwe hospice is gevonden door een nieuwe, derde woonlaag te plaatsen bovenop het bestaande gebouw van Ter Reede. Alle zeven gastenkamers zijn ruim opgezet en van alle comfort voorzien. Met o.a. een zithoek, een pantry met koelkast, eigen sanitair, een hoog-laag bed, wifi en een televisie. Daarnaast is er een gemeenschappelijke huiskamer, keuken en ontmoetingsruimte. Gasten en hun naasten kunnen gebruik maken van de faciliteiten van Ter Reede en de binnentuin.

Vrijwilligers en Stichting vrienden hospice

De verpleegkundigen en zorgmedewerkers van WVO Zorg krijgen op het hospice ondersteuning van betrokken vrijwilligers. WVO Zorg is op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers voor het hospice Ter Reede. Aanmelden kan via Stichting Manteling: mantelingwalcheren.nl. Het hospice ontvangt materiële en financiële steun van de Stichting Vrienden Hospice WVO Zorg. De stichting ondersteunt projecten waar behoefte aan is bij gasten, naasten, medewerkers of vrijwilligers.

Kijkje nemen

Volgend jaar komt er een open huis, maar voor wie nu alvast een kijkje wil nemen, kan terecht op de website www.hospicevlissingen.nl.

Gezamenlijke huiskamer/keuken