Bob van Vliet, alias Bob Mustang toont de cd Frontier & Friends geeft ze een kans.
Bob van Vliet, alias Bob Mustang toont de cd Frontier & Friends geeft ze een kans. Foto: Anneke van vliet

CD om van Frontier een stichting te maken

PUTTE- De cd 'Frontier & Friends geeft ze een kans' is uit. Drijvende kracht achter het album is de Putse zanger Bob Mustang, die talent graag een duw in de goede richting geeft. Daarvoor heeft hij de vereniging Frontier in het leven geroepen. Deze regelt onder meer optredens voor diverse artiesten. Vijftien artiesten zijn te horen op de cd, waaronder een aantal regionale zangers en zangeressen. “Met deze cd willen we geld bijeen krijgen om van de vereniging Frontier een stichting te maken.”

DOOR MARILYN PIETERSZ


De bijna 80-jarige Bob Mustang – die in het dagelijks leven Bob van Vliet heet – vertelt enthousiast over de cd en Frontier. De stichting in oprichting wil veelbelovend talent vooruit helpen.

Frontier regelt niet enkel optredens. “We doen nog veel meer, zoals zang- en bewegingslessen geven en we helpen met licht- en geluidinstallaties en zorgen voor promotiefoto’s.”


Subsidie

Dit alles doet Frontier belangeloos voor de aankomende artiesten. “Als wij van Frontier een stichting maken, dan kunnen wij makkelijker aankloppen voor subsidie bij grotere fondsen zoals het Prins Bernhardfonds. En belastingtechnisch gezien heeft dit ook voordelen.”


SBS 6

Van Vliet wendde zich voor juridisch advies tot het SBS 6-programma van meester Frank Visser: ‘Wordt u al geholpen?’ “Wij kregen hulp van meester Groos. Hij adviseerde ons om van de vereniging een stichting te maken.”

Echter, aan de omzetting hangt een fors financieel plaatje. “Aan advocaatkosten, de notaris en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel ben je al gauw dik 2500 euro kwijt", vertelt de Putse artiest. Op aanraden van meester Groos startte Van Vliet een crowdfundingsactie. Veel mensen steunen Frontier met giften, maar zoals de sympathieke zanger het verwoordt, “We komen nog wat euro’s te kort.”

Zo ontstond halverwege december het idee een cd uit te brengen. “We waren net begonnen met opnames toen de strengere lockdown op 14 december begon."


Inzingen

Vanaf dat moment was het niet mogelijk alle zangers hun lied in de studio te laten inzingen. “Wél hadden we van veel artiesten live-opnames en we besloten die wat te pimpen en nu is de cd klaar.”

Verschillende regionale artiesten zijn op de cd te horen, zoals de Hoogerheidense zangeres Ikramiye, Peter Franken uit Bergen op Zoom, Loet Diamond uit Steenbergen en Monique de Rooij. “Van blues en country tot pop en Nederlandstalige muziek. De cd is een mix van genres.”


All the way

Onder zijn artiestennaam Bob Mustang doet Van Vliet ook mee.

Hij zingt het nummer 'All the way' uit de filmklassieker uit 1953 ‘From here to eternity’ van regisseur Fred Zinnemann. “Met dit lied en deze film heb ik veel, want hij gaat over de aanval op Pearl Harbour in de Tweede Wereldoorlog. Precies op deze dag, 7 december 1941, ben ik geboren”, vertelt Van Vliet.


Aanschaf

De cd 'Frontier & Friends' kost 7,50 euro en is te bestellen door een telefoontje naar 0164-653181 of een e-mail naar frontier@mail.be.[n]