Nettie van Aert.
Nettie van Aert. Foto: Marilyn Pietersz

HUIJBERGEN- Nettie van Aert van Boerderijcamping en -winkel De Meet is ondanks de huidige coronamaatregelen positief gestemd. “Ik denk dat dit jaar een goed jaar wordt.”


DOOR MARILYN PIETERSZ

Nuchter plakt ze erachteraan: “Ligt eveneens een beetje aan het weer en ook aan de vaccinaties. Als mensen eenmaal gevaccineerd zijn, hebben ze meer zekerheid.”

De boerderijcamping in Huijbergen, niet ver van de grens met België ofwel de meet, heeft al de eerste reserveringen binnen voor de komende zomermaanden. “We zijn al voor de helft bezet”, aldus Nettie van Aert.

Diverse gasten die vorig jaar annuleerden, hebben de boekingen doorgeschoven naar dit jaar.

Oranje

Vorig jaar zomer draaide De Meet best goed totdat ergens in augustus zowel Antwerpen als Bergen op Zoom veranderden in code oranje. Dit hield in: reis alleen als het moet en er gelden quarantaineverplichtingen. “We merkten dat meteen. Het regende toen afzeggingen van Belgische gasten.” Sowieso merkte Van Aert een terugval in de bezettingsgraad. “Vergeet niet dat in het voorjaar van 2020 het sanitair op de campings gesloten was. Pas na Pinksteren mocht dat weer opengaan. De weken van Hemelvaart en Pinksteren zijn voor ons altijd drukke weken en nu niet.” Ze vertelt verder dat vorig jaar veel mensen uit Friesland en Groningen te gast waren op de camping, die ze samen met echtgenoot Toon runt. “Een mevrouw uit Friesland zei tegen mij: 'Het is nu bij ons in Friesland ontzettend druk, dus dachten we, dan gaan wij naar Brabant'.”

Opvallend was tevens dat de gasten nu langer verbleven op De Meet. “In voorgaande jaren ontvingen wij veel gasten die op doorreis waren naar Frankrijk. We waren een tussenstation, letterlijk een overnachtingsplaats. Nu bleven ze een volle week en vierden zo vakantie in eigen land. Voor dit jaar verwacht ik én drukte in de zomer en dat ze langer blijven.”[n]