Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

PUTTE – ‘Heb uw naasten lief als uzelf’. Het is een bijbelse uitspraak, maar eentje die voor de 30-jarige Roel Timmermans uit Putte van grote waarde is.

Als vrijwilliger bij de BWI staat hij voor vele mensen in zijn omgeving klaar met raad en daad. Iets wat hij graag doet, ook vanuit zijn religieuze achtergrond. “Ik werkte voorheen als brandweerman bij het Ministerie van Defensie. Ik kreeg echter in 2016 een psychose en werd vervolgens arbeidsongeschikt verklaard door de onderliggende schizofrenie. Ik kwam daardoor in de WIA terecht. Echter, ik wilde niet zomaar thuis gaan zitten en gewoon een bijdrage blijven leveren aan de maatschappij. Daarom ben ik naar de BWI gegaan om mij in te schrijven als vrijwilliger. Ik probeer te helpen waar ik kan. Sinds een paar jaar heb ik het geloof gevonden bij de Zevendedagsadventisten. Ik help in de kerk onder meer met folderen, maar doe ook klusjes in de buurt, heb meegedaan met het BWI-project Grip op Geld en ben vrijwilliger in de bibliotheek.”

Roel doet verschillende dingen voor zijn omgeving. "Ik breng mensen naar het ziekenhuis en haal ze weer op, doe boodschappen, ga met huisdieren naar de dierenarts of laat de hond uit. Het is afwisselend en je ontmoet steeds andere mensen. Dat past wel bij me. Mensen in de buurt weten dat ik er voor hen ben. Ik vind het fijn om te helpen. Zo maak ik me nuttig en het helpt me mijn rust te vinden. In de kerk heb ik antwoorden kunnen vinden op levensvragen. Dat geeft mij rust, stabiliteit en zekerheid. Dat gun ik anderen ook.”[n]