Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

OSSENDRECHT – Vrijwilligerswerk doe je vaak, omdat je anderen graag helpt of bij staat. Dat blijkt ook als je praat met Sjaan en Virginie Langenberg uit Ossendrecht. Het echtpaar is al jaren vrijwilliger.

“Sinds ik met pensioen ben, ben ik actief voor de BWI. Daarvoor werkte ik. Virginie heeft vroeger al heel veel gedaan als vrijwilliger. Via een vrijwilligersbeurs kwam ik bij de BWI terecht bij de klussendienst. Ik doe nog steeds kleine klusjes als het vervangen van een lamp of een schilderijtje ophangen. We bezorgen ook maaltijden. Een keer per maand bezorgen we zo’n 25 tot 30 adressen in alle Woensdrechtse kernen maaltijden.” Ook op andere gebieden staat het echtpaar klaar. "Vanuit BWI hoeven ze het eigenlijk maar te vragen en wij doen het. Begin dit jaar hebben we ook mantelzorgcomplimenten uitgedeeld. In januari hebben we zo 550 mantelzorgcomplimenten rondgebracht.”

Sjaan en Virginie werken niet alleen voor de BWI. "We bowlen ook samen en via SDW konden we ons inzetten voor gehandicapte sporters. Dat is dankbaar om te doen en het is verschrikkelijk voor iedereen dat dit door de coronacrisis niet kan.” Het echtpaar wordt er blij van om iets te doen voor een ander. "We halen er energie en voldoening uit. Veel mensen zijn nu eenzaam en zijn dan toch blij met een praatje tussendoor. Daar komt bij dat we ze ook sociaal in de gaten kunnen houden. Als we iets opmerken, kunnen we dit doorgeven. Zo heb je ook een stukje sociale controle.”[n]