Expo Stichting Uit de Kunst

WOENSDRECHT - De expositie van schilderijen in het gemeentehuis van Woensdrecht is gemaakt door kunstenaar Wim van Gastel. Deze zal gehouden worden vanaf 25 januari tot 25 april 2021.


In 2014 is hij afgestudeerd bij de St-Lucas academie te Kapellen (B). Wim heeft onder de leiding van docente/ kunstenares Cindy Wright deze academieopleiding mogen volgen en is daar met groot lof geslaagd. Hij is gestart met de specialisatie (verdieping) in 2019, echter Corona heeft dit vertraagd.


Wat wil hij bereiken

De toeschouwer verwonderen met een andere kijk op schilderijen. Dichtbij is zijn werk kleurrijk en zelfs abstract te noemen en op afstand realistisch/impressionistisch. Dat effect wordt bereikt door de voorstelling in pixels weer te geven. Tevens wil hij meerdere exposities houden waar zijn werk te zien zal zijn. Enkele exposities tot nu toe zijn: eindejaar expo kunstacademie, Kunstroute Schouwen (Zeeland), bibliotheek en winkels in Hoogerheide.


Hoe komt zijn werk tot stand?

Hij werkt voornamelijk aan de hand van foto’s die hij vaak zelf maakt of binnen een opdracht. Hij zoekt daarbij naar een mooie compositie en vergroot die eventueel. Hij werkt graag in pixels. De compositie word uitgewerkt op een hoogwaardig doek. Het verwonderlijke is dat indien men zijn werk op afstand bekijkt, men dan pas het geheel overziet en diverse details herkend waarna de hersenen het verder invullen. Dus niet door gebruik van de ogen, maar door gebruik van de hersenen. Dat gevoel van herkenning na een bredere beschouwing is ook wat we dagelijks ervaren. Het is voor hem ook belangrijk om een boodschap in zijn werk te verpakken die de toeschouwer dan aan het denken zet. Hij werkt het liefst met olieverf op zelf voorbewerkt doek. Zijn werk valt het meest onder de impressionistische kunst en als de moderne opvolger van het pointillisme. Hij noemt het dan ook pixalated impressionistisch. Tevens exposeren diverse kunstenaars in de etalage van de Raadhuispassage te Hoogerheide, dit met nieuwe werken. Voor informatie over de stichting, secr.uitdekunst@gmail.com.[n]