Afbeelding

Jan Prop en Adrie van der Poel zamelen geld in voor Titurel

HOOGERHEIDE - Toen Jan Prop en Adrie van der Poel aan Joyce Elsinga van Fristads vroegen of het bedrijf hen wilde helpen tijdens Chasin’ the Sunset hoefde ze niet lang na te denken. “We hebben al jaren een heel prettige samenwerking”, zegt de marketingcoördinator van het bedrijf in werkkleding. Prop en Van der Poel doen van 24 tot en met 26 juni mee aan het wielerevenement. Ze zamelen met hun deelname geld in voor Stichting Titurel in Putte.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Chasin’ the Sunset is een zogenaamd bucketlist fietsevenement voor fanatieke fietsers. De eerste editie is een Van der Poel-Poulidor-editie. De deelnemers fietsen in tweetallen van het Belgische Kapellen, de woonplaats van Adrie en zijn zoons Mathieu en David, naar Saint Leonard de Noblat in Frankrijk waar Poulidor, de schoonvader van Adrie, heeft gewoond. De tocht is opgedeeld in drie etappes van 300 kilometer. Doel is om elke dag voor zonsondergang binnen te komen.

Kosten
Fristads Workwear, een Zweedse fabrikant van werkkleding met een vestiging in Breda, staat met wielerkledingwinkel Kalas Benelux garant voor de outfits en alle onkosten van Prop en zijn partner Huub Kools, die bij Fristads werkt, en Van der Poel en zijn fietsmaat. “We kennen elkaar al jaren. We zijn met Fristads een trouw sponsor van de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide. We zijn ooit bescheiden begonnen, maar hebben nu een VIP-tent op het terrein van de cross in Hoogerheide. We ontvangen daar elk jaar klanten en relaties”, zegt Joyce Elsinga.

Ook door het jaar heen voelt Fristads zich verbonden met de stichting achter de organisatie van de cyclocross. Zo steunt de leverancier van werkkleding ook Uniek Sporten voor mensen met een beperking, een side-event van de GP Van der Poel. “We maken duurzame werkkleding en zijn dan ook op zoek naar duurzame samenwerkingsverbanden. Die band is er tussen ons. Ik snap dan ook dat Jan en Adrie voor dit evenement bij ons langs kwamen. We steunen het doel waarvoor ze fietsen van harte.”

Volgens Elsinga heeft Fristads een groot hart voor het fietsen. Zo sponsort ze ook twee crossteams en is Fristads vaak te vinden bij veldritwedstrijden in Nederland en België. Vanzelfsprekend levert het het bedrijf ook iets op. “Zeker in België en het zuiden van Nederland is onze naamsbekendheid enorm gegroeid. We krijgen veel positieve feedback. Zo delen we ook felgele mutsen uit tijdens een aantal veldritten in het seizoen, waaronder de cross in Hoogerheide. Het is mooi als je dan merkt dat honderden mensen langs het parcours deze dragen.”

Hulp
Joyce en Fristads’ managing-director Marie-José Verbeek rijden tijdens Chasin’ the Sunset in een Fristads-pickup mee met de twee teams. Als er onderweg iets gebeurt schieten zij te hulp. “We willen meewerken, omdat we hier volledig achter staan.”
Naast sponsoren als Fristads Workwear en Kalas zoeken Prop en Van der Poel mensen en bedrijven die geld willen doneren. Er zijn tal van mogelijkheden. Zie daarvoor https://linkpay.nl/stichtinggroteprijsadrievander/chasin-the-sunset-jan-prop. Alle donaties gaan naar Stichting Titurel uit Putte, die het gebruikt om hun accommodaties voor mensen met een beperking te verbouwen.[n]