Chris Zorge en Esther Landa.
Chris Zorge en Esther Landa. Foto: Humphrey Hekhuizen

Monuta Zorge gaat verder als
Uitvaartzorg Chris Zorge

WOENSDRECHT – Sinds 2007 is Christian Zorge in de gemeente Woensdrecht een bekende naam als het gaat om het verzorgen en begeleiden van uitvaarten. Sinds dit jaar is dat echter niet meer onder de vlag van Monuta, maar als eigen onderneming onder de naam Uitvaartzorg Chris Zorge. Een andere naam, maar voor de rest onveranderd.


DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN


Volgens Christian verandert echt alleen de naam. “De locatie blijft hetzelfde, de werkwijze en de service zijn hetzelfde, en ook onze betrokkenheid, toewijding en passie en liefde voor het vak en de mensen blijven bestaan.” Christian werkte bijna 20 jaar samen met Monuta; eerst in loondienst, daarna als franchisenemer en tot slot als partner van. “Na een optelsom van veranderingen binnen Monuta heb ik besloten een keuze te maken en op eigen voet verder te gaan. Met Uitvaartzorg Chris Zorge ga ik niet alleen onder eigen naam verder, maar kunnen we ook echt op onze eigen wijze werken. We gaan daarbij door zoals de mensen dat de afgelopen jaren gewend zijn geweest: als een lokale uitvaartonderneming in Woensdrecht en omgeving, voor verzekerden en niet-verzekerden. Het maakt dus niet uit waar u verzekerd bent."


24-uurskamer
Wel zullen er enkele vernieuwingen gaan komen in de nabije toekomst. "We zijn in de afrondende fase van een nieuw uitvaartcentrum in Putte, op de begraafplaats aan de Acacialaan. Op die manier kunnen mensen uit Putte ook in hun eigen woonplaats afscheid nemen van hun overleden dierbare. Daarnaast liggen er plannen om het uitvaartcentrum in Hoogerheide te moderniseren. Het uitvaartcentrum aan de Putseweg 147 is inmiddels ons eigendom. Er komt dan onder meer een 24-uurskamer, ook wel een sleutelkamer genoemd. Nabestaanden krijgen dan een sleutel en kunnen dan wanneer ze dat zelf willen naar hun overleden naaste toe. Uiteraard blijft het in Hoogerheide ook mogelijk om onder begeleiding van ons team de overledene te bezoeken.” Het team van Uitvaartzorg Chris Zorge is recentelijk uitgebreid en bestaat nu uit zes medewerkers, waarbij Esther Landa samen met Christian actief is als uitvaartbegeleider.
Bij iedere uitvaart kijkt Uitvaartzorg Chris Zorge naar de persoonlijke touch. "Een uitvaart is geen standaard product, maar maatwerk. Het moet gaan zoals de overledene het gewenst zou hebben en de nabestaanden het willen. De overledene is daarbij echt het uitgangspunt. Hoe zou hij of zij gekeken hebben naar zijn of haar uitvaart? Ook in deze coronatijden proberen we zoveel mogelijk mee te denken. Zelfs als bijvoorbeeld iemand bij de nabestaanden coronapositief is, proberen we te kijken wat we wel kunnen doen om een afscheid en een rouwbezoek mogelijk te maken. Ik maak me hard voor alle nabestaanden en de overledene om ze het afscheid te geven dat ze willen, want iedereen verdient het om een gepast afscheid te krijgen.”[n]