Afbeelding
Foto: privébezit

Marius Bakker volgt Manus Bolders op als VVD-raadslid

WOENSDRECHT – Sinds 2017 is Marius Bakker actief als burgerraadslid voor de lokale VVD in de gemeenteraad van Woensdrecht. Maar sinds 6 mei jongstleden is hij officieel actief als gemeenteraadslid en VVD-fractieleider, na het afscheid van Manus Bolders van de Woensdrechtse raad. Marius heeft zin in zijn komende periode als raadslid: “Ik wil er zijn voor alle inwoners van onze dorpen.”

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN

Sinds 1993 woont Marius met zijn vrouw in Woensdrecht, zijn kinderen zijn inmiddels uitgevlogen. “Ik ben na de middelbare school naar de Hogere Zeevaartschool gegaan voor de opleiding tot stuurman. Daarna heb ik vanaf 1976 tot 1988 de hele wereld over gevaren. Vervolgens ben ik schade-expert geworden bij Cunningham/Sedgwick.” Als schade-expert moest hij onder meer schade vaststellen aan goederen en onderzoek doen naar de oorzaken van schade tijdens transport, maar ook aanvaringen of schade tijdens de reis of door brand, wereldwijd. “Denken in oplossingen, niet in problemen, dat heb ik tijdens mijn werk wel geleerd. En precies zo wil ik ook het raadswerk aanpakken.”

Burgerinitiatieven
Als nieuw gemeenteraadslid is Marius van plan echt naar de burger te luisteren. “Ik vind burgerinitiatieven prachtig. Denk aan het Magnoliadorp in Ossendrecht of de ideeën die vanuit de dorpsplatforms komen. De dorpsplatforms staan dichtbij en zetten zich in voor de burgers. Luisteren naar de burgers is belangrijk, maar het is net zo belangrijk om ook echt te horen wat mensen te zeggen hebben. Neem mensen serieus. Natuurlijk kun je niet alles honoreren, maar je kunt je wel voor de mensen inzetten.”


'Luisteren naar
de burgers is
belangrijk'.


Marius hoopt straks meer aan de voorkant te kunnen acteren in plaats van aan de achterkant. Daarbij speelt communicatie een grote rol. "De communicatie kan echt veel beter. Als je wilt horen wat mensen te zeggen hebben, luister dan ook echt. Pak de telefoon en praat, zo kun je zaken veel beter oplossen.”

Uitdagingen
Voor de toekomst liggen er voor de Woensdrechtse politiek nog genoeg uitdagingen, denkt Marius. "Woensdrecht moet voor jong en oud aantrekkelijk blijven om te wonen en te werken. Daarvoor moeten jongeren hier ook kunnen blijven, terwijl ouderen zo lang mogelijk thuis of in een verzorgingshuis in Woensdrecht moeten kunnen wonen. Kinderen moeten in een veilige en duurzame omgeving opgroeien. We wonen in een erg mooie omgeving. Dat moeten we zo houden.” Ook ondernemers spelen hierbij een grote rol.

Lokaal
"Ondernemers vormen de lijm die iedereen bindt. Daarom is het ook belangrijk ook lokaal te kopen. Zonder ondernemers loopt de leefbaarheid terug.” Marius vindt het dan ook mooi om te zien dat er, ook in coronatijd, toch nog zoveel initiatieven vanuit de gemeenschap zijn om de leefbaarheid in de dorpen te behouden. "Mensen blijven positief en ik wil met hen proberen om Woensdrecht een gemeente te houden waar men graag, veilig en met veel plezier kan opgroeien, wonen en oud worden.”[n]