Gezellig zwemmen in Oosterhout
Gezellig zwemmen in Oosterhout Foto: S. Van Loock

Mooie resultaten Zilvermeeuw op 50m-limietwedstrijd

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Op zondagmorgen 11 juli, al erg vroeg, vertrokken 14 wedstrijdzwemmers van de Zilvermeeuw met begeleiding richting Oosterhout. Z&PC de Krabben uit Bergen op Zoom had daar in het mooie 50m- bad van de Warande een limietwedstrijd georganiseerd met een klein aantal zwemmers en zonder publiek. Niet zoals we het gewend zijn, maar de gelegenheid om een wedstrijd in een 50m bad te zwemmen komt niet zo vaak voor.

Gezellig was het wel en toch ook erg spannend, ondanks dat er geen podiumplaatsen zijn te verdelen bij een limietwedstrijd. Deze tijden zwem je voor jezelf, of omdat je het een leuke afstand vindt, of om eventueel zelfs een limiet te kunnen zwemmen voor de Brabantse Kampioenschappen. Deze zijn al een aantal keren geannuleerd, maar ooit zullen ze wel een keer doorgang gaan vinden hopen we.

Op het eind van de wedstrijd bleek dat er heel verdienstelijk was gezwommen. Omdat er een aantal zwemmers nog nooit in een 50m- bad gezwommen had, werden er veel nieuwe, persoonlijke tijden weggezet. Voor hen met wel 50m- tijden waren er 11 tijdsverbeteringen.

Toch erg mooi als je weet dat er het laatste half jaar nog zo weinig getraind is.

Er wordt voorlopig nog in afgeslankte vorm doorgetraind bij de Zilvermeeuw en de zomerstop wordt ingekort. Gewoon omdat het kan en ook omdat het leuk is.

Deze week vindt de 1e openwaterwedstrijd van dit seizoen plaats en hopelijk volgen er nog meer. Deze 6km lange zeezwemtocht, de Zwarte Polder genaamd, wordt gezwommen van Breskens naar Cadzand en er zullen ook een aantal Zilvermeeuwzwemmers gaan deelnemen. Maar dat is voor een volgende keer.

Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl en deels op www.zvdezilvermeeuw.nl.