Zwemmen in Vlissingen
Zwemmen in Vlissingen Foto: M den Ouden

Zilvermeeuw zwemmers wijken uit naar het buitenwater

WOENSDRECHT - Ook voor zwemvereniging de Zilvermeeuw is het nu een beetje vakantie. De trainingen in Laco Hoogerheide liggen even een paar weekjes stil. Vanaf 25 augustus gaan ze weer van start.


Dat wil echter niet zeggen dat er niet gezwommen wordt. Steeds meer zwemmers wijken uit naar het buitenwater. Afgelopen zaterdag was er wederom een clinic bij het strandje van de Diepsluis om jongere zwemmers kennis te laten maken met het openwaterzwemmen.


Zee zwemtocht

Anders is het als je mee wil doen aan een zee zwemtocht. Dat vergt wel wat ervaring en kracht. Vanuit Zwemmen langs Walcheren worden elke zomer een aantal zee zwemtochten georganiseerd Onder begeleiding van KNRM die met boten mee langs het parkoers varen. Start elke keer op een andere locatie, maar ook de afstand is elke keer verschillend. Vanwege het slechte weer, lees: te veel wind, zijn er al 2 tochten afgelast. Deze gaan nog wel ergens op een andere datum herkansen als het weer dat toelaat.
Woensdag 4 augustus kon de tocht van West- Kapelle naar Zoutelande gelukkig wel doorgaan.
Aan deze 3,4 km lange zwemtocht deden ook 9 Zilvermeeuwzwemmers mee. Zij kwamen allemaal in een mooie tijd bij de finish aan op het strand va Zoutelande.
Zo ook vond op woensdag 11 augustus de Vlissingse Zeezwemrace plaats. Tijdens deze tocht werd zowel stroom mee als stroom tegen gezwommen. De zwemmers zwommen heen en weer, dus start- en eindpunt waren op het Badstrand. Hier deden ook weer een zestal Zilvermeeuwen aan mee. Supermooi weertje en een gezellige sfeer!
Info: zwem@zvdezilvermeeuw.nl[n]