Voormalig Poortgebouw waar nu het Wilhelmietenmuseum is gevestigd.
Voormalig Poortgebouw waar nu het Wilhelmietenmuseum is gevestigd. Foto: Franck Ploum

Open dag bij de Broeders van Huijbergen

Sport en vereniging

HUIJBERGEN - Op zaterdag 4 september is er van 12.00 tot 17.00 uur een open dag op het terrein van de Broeders van Huijbergen. De dag wordt georganiseerd door de Broeders van Huijbergen, De Huijberg, het Wilhelmietenmuseum en Stichting Prisma Roosendaal.

Toegang is vrij, ingang via de Staartsestraat 2 in Huijbergen.
Een dag waarop ontmoeting centraal staat. Ontmoeting tussen religies en culturen, groepen en mensen. Dit krijgt vorm in presentaties en informatiestandjes in de grote kloostertuin. Aan dialoogtafels kunt u in gesprek gaan met mensen van de Franciscaanse custodie of mensen met een islamitische achtergrond van de stichting Prisma. Er zijn workshops waarin u kunt kalligraferen, marmeren of steen bewerken. U kunt ook het museum bezoeken (wel entree). Er zijn korte inleidingen vanuit christendom en islam, muziek en derwisjdans in het broederhuis. Ook kunnen de ‘Groene vleugel’ en de gloednieuwe kloosterwinkel bezocht worden die door De Huijberg gerealiseerd zijn in het voormalige bestuurgedeelte van het broederhuis. IVN-natuureducatie verzorgt een doorlopend kinderprogramma. Op het terras bent u welkom en heet het Thomashuis Huijbergen u welkom met heerlijke taart. De dag sluit om 17.00 uur af met een interreligieuze vesperviering.

Uiteraard respecteren wij de geldende coronaregels. Dit betekent dat u buiten allemaal welkom bent, mits u de anderhalve meter in acht neemt. De activiteiten binnen zijn in verband met de anderhalve meter alleen voor kleinere groepen toegankelijk. Een tijdschema dat u bij de ingang ontvangt wijst u de weg door de dag en de routing door het gebouw. Toegang is gratis en de hele middag door mogelijk via Staartsestraat 2 Huijbergen.
(Parkeren op het terrein va de broeders is op deze dag niet mogelijk).