Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

IJssalons in Woensdrecht: ‘Ik vind het leuk om bijzondere smaken te maken’

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOENSDRECHT - Ondanks het Hollandse weer, hebben de ijssalons in de gemeente Woensdrecht goede zaken gedaan. Voor veel mensen is het halen van ijsje toch een uitje geworden. Al twaalf jaar lang zit in Putte de Putse IJssalon. Eigenaresse Willemien Slappendel heeft in haar ijssalon haar passie voor smaak kunnen inzetten, want naast ijs worden er bij de Putse IJssalon ook allerlei andere smaakvolle producten verkocht. 

Volgens Willemien proeft ze graag. “Daarom doe ik veel met smaken. Ik heb wel vijftig tot zestig verschillende smaken in het assortiment zitten, maar in de vitrine kan ik er maar twintig kwijt. Dus het assortiment wisselt regelmatig.” Al het ijs maakt Willemien zelf. “Dat heb ik geleerd op school in Wageningen. Naast roomijs hebben we ook sorbetijs en lactosevrije smaken. Ook verkopen we lactosevrije hoorntjes. Op die manier kan iedereen, ook de mensen die geen melk kunnen verdragen, een lekker ijsje eten.” 

Juist omdat Willemien zo van smaak houdt, zijn er in de Putse IJssalon heel diverse smaken verkrijgbaar. “Mijn eigen favorieten zijn macaronijs en chocolade met een pepertje, maar toch ook iets zoets. Maar ook smaken als caramel-zeezout, drakenfruit en tony chocolonely-ijs zijn heerlijk. Ik vind het leuk om bijzondere smaken te maken. Zo kunnen we meer bieden dan de standaardsmaken.” 

De Putse IJssalon is bijna een geheel jaar geopend. “Doordat we niet alleen ijs verkopen, kan dat ook. We verkopen ook macarons, theebonbons en diverse soorten kruidenthee. Dit seizoen is helaas niet het beste seizoen, door het slechte weer, maar ook door corona. Daarom is het heel fijn dat we ook andere dingen kunnen verkopen en niet alleen van ijs afhankelijk zijn.”