tafeltennissen in MFC Kloosterhof
tafeltennissen in MFC Kloosterhof Foto: P. van Loon

Tafeltennisseizoen weer van start bij Hotak’68

Algemeen

HOOGERHEIDE - De tafeltennisvakantie is weer voorbij. De batjes en balletjes komen weer tevoorschijn. Bij Hotak’68 staan weer volop activiteiten op het programma. Half september kan er na een lange periode weer competitie gespeeld worden. Er spelen seniorenteams en een jeugdteam in de afdelingscompetitie. Daarnaast staan er een aantal toernooien gepland. Hotak’68 traint en speelt wedstrijden in MFC Kloosterhof.

Op maandagavond start de jeugd met hun training. Onder leiding van diverse trainers wordt de beginnende jeugd de beginselen van het tafeltennissen aangeleerd. Door middel van techniek training en spelletjes leren ze tafeltennissen. Alle senioren en oudste jeugdleden hebben vanaf 19.45 uur de mogelijkheid om te trainen. Deze groep voert fanatiek de door de trainer opgegeven oefeningen uit. Op dinsdagmiddag vanaf 13 uur is het tijd voor de sport overdag groep. In deze groep spelen ook een aantal para spelers. In deze groep is een ervaren trainer aanwezig, welke ook veel kennis heeft van training geven aan para-tafeltennissers. De parasporters trainen ook mee in deze groep. Vanaf 15.30 uur heeft de jeugd de mogelijkheid om nog een extra uurtje techniek te trainen.

Op de dinsdagavond is het om 19 uur weer de beurt aan de oudste jeugd en senioren. In opdracht van de trainer wordt ook in deze groep gedreven de oefeningen uitgevoerd.

Op de donderdagavond hebben de Hotakkers de mogelijkheid om vrij te spelen van
19.00-20.30 uur.

Wedstrijden en toernooien

Zoals al aangegeven start voor de jeugd en senioren half september de competitie in afdeling ZuidWest. Er wordt een aantal thuis- en uitwedstrijden gespeeld. Op onze website is het programma te raadplegen.

Voor de jeugd staat er 11 september een toernooi op het programma in samenwerking met TCO’78 uit Ossendrecht en het Markiezaat uit Bergen op Zoom. De jeugd kan veel wedstrijdjes spelen en ervaring op doen.

Tot het einde van het jaar worden er ook op een aantal zondagen de table stars duo competitie gespeeld. Beginnende tafeltennissers die nog geen competitie spelen, spelen in teams van 2 wedstrijden tegen andere teams. Op zondag 21 november a.s. wordt het toernooi in Hoogerheide gespeeld.

Tijdens de thuiswedstrijden zal ook de jeugd die nog geen competitie speelt wedstrijdjes spelen, daarnaast wordt de spelregels uitgelegd.

Sport en Cultuurimpuls

Alle basisschoolleerlingen ontvangen in de eerste schoolweek een boekje van Sport en Cultuurimpuls Woensdrecht. In het boekje staan verenigingen welke gratis één of meerdere lessen of trainingen aanbieden. De jeugd kan ook inschrijven om bij Hotak’68  te komen tafeltennissen. Op de laatste dinsdag van september en de eerste 3 van oktober kan er gratis gespeeld worden van 15.30 – 16.30 uur. Aanmelding is wel noodzakelijk.

Informatie

Heb je interesse om te komen tafeltennissen? Jeugd, senior of parasporter je bent van harte welkom tijdens één van de trainingen. Mail of bellen voor meer informatie. Ons emailadres is hotak68@ziggo.nl of je kan bellen met Adriënne Suijkerbuijk. Op werkdagen na 18.00 uur. Ook kan je onze website raadplegen: www.hotak68.nl.[n]