Woensdag 1 september

Vossenjacht KVS Ossendrecht

14:00 | Stichting Kindervakantiespel Ossendrecht

Volgende week is het zo ver. De KVS vossenjacht! Wij hebben er al heel veel zin in. Op woensdag 1 september, vanaf 14.00 uur kun je jezelf aanmelden in de Molendreef bij nummer 72. Kinderen van groot mogen met toestemming van ouder(s)/verzorger(s) zonder begeleiding lopen, kinderen van klein met begeleiding van ouder(s), opa, oma, enzovoort. De activiteit is gratis en ook zonder voorinschrijving ben je van harte welkom. Kunnen jullie alle vossen vinden, thema’s raden en de spellen spelen?

 

Zaterdag 4 september

Expositie in Putte

13:00 | 

In de gezellige grensplaats Putte worden schilderijen van o.a. de Libanese schilderes Mona Ahmad tentoongesteld. Iedere zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur, dit tot en met 12 september. Dit in het pand Antwerpsestraat 8, gelegen op de grens, tegenover JF mode. Het leegstaand pand leent zich goed voor het tijdelijk tentoonstellen van schilderwerken dit vanwege de lichtinval zowel aan de voorzijde als achteraan in het pand. Door de tijdelijke invulling geeft dit een meerwaarde voor Putte als de kunstenaar en bezoekers.


 

Excursie naar Kortenhoeff

10:00 | Familyland

Op 4 september met een natuurgids wandelen door een compact gebied met een grote variatie aan natuur. Het gebied Kortenhoeff is ongeveer 100 ha groot en is vanaf 1980 in beheer bij Staatsbosbeheer. Kortenhoeff maakt deel uit van de Brabantse Wal en kent een grote variatie aan terreintypen. Zowel stuifduinen als natte heide met vennen komen voor. Het ligt binnen de begrenzing van Natura 2000 gebieden en maakt deel uit van het Grenspark Kalmthoutse Heide. Al in 1982 werden hier IJslandse pony’s ingezet als grote grazers. Deze dieren kregen later gezelschap van een kudde Hollandse landgeiten. De laatste jaren wordt de begrazing uitgevoerd door een kudde schapen met herder en soms ook zonder herder binnen een tijdelijk raster. Het gebied heeft een hoge botanische waarde. Ook komen er bijzondere vogelsoorten, zeldzame amfibieën en veel soorten paddenstoelen voor. De excursie is op 4 september, start om 10.00 uur op de parkeerplaats van camping Familyland, Groene Papegaai 19 te Hoogerheide. Omstreeks 12 uur zijn we terug op de parkeerplaats. Stevige wandelschoenen, op het weer afgestemde kleding, loep en een verrekijker zijn handig om mee te nemen. Deelname is gratis, aanmelden verplicht via website IVN Groene Zoom: www.ivn.nl/groenezoom


 

Zondag 5 september

Boekenmarkt Gertrudiskerk

13:00 | St. Gertrudiskerk

Nu de maatregelen zijn versoepeld willen wij weer voorzichtig gaan beginnen met onze maandelijkse boekenmarkt. Met één groot verschil: De boekenmarkt zal in de toekomst niet meer iedere laatste zondag van de maand worden gehouden, maar iedere eerste zondag van de maand. We willen de boekenmarkt voor de eerste keer houden op zondag 5 september van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor inlichtingen: Yvonne Rijk 0164-673304 hetzoeterijk@hotmail.com


 

 Woensdag 8 september

Bingo KBO-Huijbergen

14:00 | De Kloek

Een jaar geleden pakte KBO-Huijbergen de organisatie van de maandelijkse Bingo-middagen weer op, helaas van korte duur. Op woensdagmiddag 8 september doen wij weer een poging. Van twee tot vijf zal Broeder Nico Boere dan weer op de van hem bekende geestige wijze de bingo-getallen omroepen. Zoals altijd zijn leden én niet-leden welkom in mfc De Kloek, Prior Borrekensstraat 1, Huijbergen. Natuurlijk moeten we daarbij rekening houden met het corona-virus. KBO-Huijbergen streeft naar veilige bijeenkomsten. Dat betekent onder andere dat er geen vrije inloop zal zijn. Deelnemers moeten zich uiterlijk dinsdag 7 september telefonisch of per e-mail aanmelden bij mevrouw Anny van Hoof: 0164 61 21 97 of 06 34 23 52 86. Het mailadres is tuuranny@gmail.com. Verder houden wij ons strikt aan de aanwijzingen van onze overheid.