Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Publiek geniet van wielerkoers door Hoogerheide: Taco van der Hoorn wint derde etappe

Door: Remko Vermunt Algemeen

HOOGERHEIDE - Taco Van der Hoorn heeft woensdagmiddag de derde etappe van de Benelux Tour op zijn naam geschreven. In Hoogerheide kwam hij als eerste over de streep. De Nederlander rondde daarmee een lange vlucht succesvol af. Stefan Bissegger blijft leider in het algemeen klassement.

De wielerkoers ging woensdagochtend van start in Essen en de aankomstplaats was Hoogerheide. Hoewel de twee plaatsen hemelsbreed maar tien kilometer uit elkaar liggen, werd er een parcours uitgetekend van 168.3 kilometer in en rond de Belgische en Nederlandse gemeenten.

Op papier kregen de sprinters een uitgelezen kans om voor de overwinning te strijden, maar een vroege vlucht besliste er anders over. Zes renners trokken al in de openingskilometers op avontuur. Luke Durbridge en Arjen Livyns, twee avonturiers die ook al in de eerste etappe op pad trokken, kregen deze keer het gezelschap van Taco van der Hoorn, Samuele Battistella, Mathias Norsgaard, Thimo Willems.

Arjen Livyns besloot uiteindelijk af te haken, maar de vijf aanvallers schakelden juist op 40 kilometer van de streep een versnelling hoger. De jagende sprintersploegen beten in een technische finale hun tanden stuk op het kwintet. In de sprint was Van der Hoorn de sterkste. Norsgaard en Durbridgewerden respectievelijk tweede en derde. Stefan Bissegger blijft leider in het algemeen klassement.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding