Zilveren plak voor Mascha op NK Openwater
Zilveren plak voor Mascha op NK Openwater Foto: Margon den Ouden

Seizoensopening ZV de Zilvermeeuw

WOENSDRECHT - Vorig weekend was het vooral druk voor de openwaterzwemmers.


Vrijdagavond 10 september was het inhaalmoment voor de Zwarte Polder zeezwemtocht van Breskens naar Cadzand over bijna 6 km. De volgende dag, zaterdag 11 september de zeezwemtocht van Renesse naar de Brouwersdam. Op vrijdag 3 en zaterdag 6 zeezwemmers van de Zilvermeeuw ter plaatse.
Op 10 en 11 september vond ook het NK Openwaterzwemmen plaats in Sleeuwijk tijdens de Biesbosch Open water race. Mascha Schijvenaars van ZV de Zilvermeeuw zwom beide momenten mee en op zaterdag mocht zij op het podium voor een zilveren NK medaille, die zij verdiende op de 2000m schoolslag in de categorie Dames 40+.

Een weekend later was het weer druk voor de Zilvermeeuw: Vrijdagavond "lichtjeszwemmen” in Vlissingen langs de Boulevard en zaterdag kon eindelijk de familiedag doorgaan. Op het buitenterrein van Laco Hoogerheide waren diverse spellen voorzien voor jong en oud onder leiding van de buurtsportcoach van de BWI Jacky Jansen. Samen met Max en Willemijn als assistenten en enkele Zilvermeeuwvrijwilligers werd het mede dankzij het mooie weer een geweldige middag voor jong en oud. Om 17 uur werd het terras achter het zwembad in orde gemaakt voor een gezellige avond met muziek en BBQ van Monique's Culinaire Hap. Na lekker gegeten te hebben lieten veel Zilvermeeuwtjes zien en horen dat ze nog meer in hun mars hebben als alleen maar zwemmen. Eindelijk weer eens gezellig met zijn allen bij elkaar, wat was dat lang geleden!!

Binnenkort beginnen de wedstrijden weer. Laten we hopen dat dit alles binnen de coronaregels gaat vallen.

Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl.[n]