Tijmen Janvier .
Tijmen Janvier . Foto: Adrienne

HOTAK’68, super leuke Duo Table Stars Duo competitie

HOOGERHEIDE - Afgelopen zondag 19 september nam Hotak’68 deel aan de Table Stars duo competitie. Gepland was om in Bergen op Zoom te spelen, echter gezien de beperkte aantal aanmeldingen, speelden we in Geertruidenberg. Door de locatiewijziging gingen 2 spelers niet meer mee. Tijmen Janvier was de enige voor Hotak’68 maar beleefde een super leuke tafeltennisochtend.


De ochtend werd gestart van een warming up. Hierbij werden rondjes gelopen, sprintjes getrokken, het boter kaas en eieren spel gespeeld en een reactieoefening.

Na de warming up werd het tijd voor de wedstrijdjes. In teams van 2 speelde elke speler 2 enkelwedstrijden en samen een dubbel. Tijmen bood heel goed tegenstand tegen spelers die al langer tafeltennissen. Hij wist beide wedstrijden games te winnen. Samen met teammaatje Dani speelden ze afsluitend een dubbelpartij. Nog nooit een wedstrijdje gedubbeld en nooit samen gespeeld, maar toch wisten Tijmen en Dani de wedstrijd te winnen. Eindstand 1-4. Winst of verlies was niet van belang, maar plezier en het leren tijdens de wedstrijden. Dit doel is zeker behaald.

De ochtend werd afgesloten met een eindspel in 2 groepen. Na het aanspelen van een bal moest een vlak worden geraakt. Indien dit lukt door één van de spelers wordt het vlak dubbel gevouwen en dus steeds kleiner. Als laatste moet een kaart van tafel gespeeld worden. Het team die dit het eerst lukte was de winnaar. Het laatste spel was een smash spel, vaak de favoriete slap van spelers.

Al met al een zeer geslaagde ochtend voor Tijmen en begeleider. De komende periode staan nog meer data gepland voor deze Table Stars duo competitie. Hotak’68 zal hier zeker bij aanwezig zijn.[n]